Ochi Holbati Si Par Valvoi. Experimente medicale ciudate care ne-au salvat viata

Ochi Holbati Si Par Valvoi. Experimente medicale ciudate care ne-au salvat viata
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 440
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

În perioada victoriană, un doctor faimos pe nume Jack Haldane spunea: „nu experimenta niciodată pe un animal ceea ce poţi experimenta pe un om". A inhalat nişte gaze periculoase pentru a testa eficienţa măştii de gaze, pe care o inventase. Făcând acest lucru, i s-au încins creierii și i-a ieșit fum pe urechi. De unde și titlul acestei cărți: Ochi holbaţi şi păr vâlvoi!
O carte care ne familiarizează cu ceea ce înseamnă cercetarea ştiinţifică aplicată pe propria piele şi ne oferă un tablou viu al unei lumi în care medicii testau pe ei înșiși substanțe mai mult sau mai puțin ciudate pentru a observa reacţiile organismului uman la ele.
Poveştile din cartea lui Trevor Norton sunt, rând pe rând, incredibile, tulburătoare sau absurde.
Un chirurg concediat şi-a înfipt un cateter în inimă, după care... a ajuns să câştige Premiul Nobel. John Hunter, doctorul lui George al III-lea, s-a infectat înadins cu gonoree şi sifilis, sperând să găsească remediul împotriva acestora, un doctor francez a ieşit în largul Oceanului Atlantic, plutind în derivă, pentru a vedea cât de mult poate supravieţui un naufragiat, iar celebrii soţi Curie s-au infestat cu elemente radioactive pentru cercetări care au ajutat imens umanitatea.

Într-un stil jucăuş şi plin de umor, Trevor Norton, biolog și profesor emerit la Universitatea din Liverpool, ne invită să-i cunoaştem pe marii excentrici ai lumii care nu au ezitat să se supună singuri la tot felul de experimente medicale în folosul umanităţii.,, Nu experimenta niciodata pe un animal ceea ce poti tu experimenta pe un om''

Jack Haldane

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.039 sec