OBSCENA PASARE A NOPTII

OBSCENA PASARE A NOPTII
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 608

DESCRIERE

„O capodopera!” – Luis Buñuel

Considerat de Carlos Fuentes „unul dintre cele mai bune romane nu numai ale literaturii latinoamericane, ci ale intregii literaturi contemporane”, romanul Obscena pasare a noptii, capodopera lui José Donoso, este o premiera editoriala in Romania.

Intr-un stil plin de imaginatie, vizionar, luxuriant si puternic, specific realismului magic, naratorul si protagonistul Humberto Peñaloza, scriitor ratat, incearca sa reconstituie o complicata poveste a nobilei familii Azcoitía, impletita pe plan simbolic cu mitul sud-american al monstrului Imbunche. Plina de povesti pe mai multe nivele, de personaje care isi schimba identitatile, vocile si aparentele, de magie, mituri, credinte, infime placeri lumesti si forme bizare ale dragostei, Casa de Exercitii Spirituale a Incarnarii din Chimba, al carei paznic si creator este, de fapt, Humberto, devine nu numai centru al lumii, ci o imitatie in mic a ei, un univers al monstruozitatii si disperarii, al celor mai mari spaime si obsesii ale fiintei umane.

„O poveste ca un puzzle urias... investit cu o realitate vibranta, aproape tangibila” – The New York Times
Despre autor


Jose Donoso
JOSÉ DONOSO YÁNEZ (5 oct. 1924 – 7 dec. 1996) este cel mai important prozator chilian al generaţiei sale si o figura proeminenta a intregii literaturi sud-americane contemporane, foarte apreciat atat de critici, cat si de public. Autor de romane si proza scurta, dramaturg, poet, jurnalist si traducator, a trait aproape toata viaţa in Chile (lucrand ca profesor la Universitatea Catolica din Chile si la Universitatea din Chile si ca jurnalist), dar incepand din 1964 a petrecut mulţi ani de exil autoimpus in Mexic, in Statele Unite (ca lector la Universitatea din Iowa) si mai ales in Spania. In calitate de profesor de literatura engleza, a primit o bursa Woodrow Wilson si doua burse Guggenheim. In 1982 s-a reintors in Chile, unde, in 1990, a primit cel mai important premiu literar, Premiul Naţional pentru Literatura. Dono so este autorul unui numar remarcabil de povesti si romane care au contribuit din plin la boomul literar latinoamerican: Veraneo y otros cuentos (proza scurta, 1951), Coronación (roman, 1960, castigator al Premiului William Faulkner in 1962), Un lugar sin límites (roman, 1965), El obsceno pájaro de la noche (1970, considerat capodopera lui), Tres novelitas burguesas (proza scurta, 1973), Casa de campo (roman, 1979) etc. Termenul boom a fost inventat in eseul sau din 1972 Historia personal del „boom”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.026 sec