Obligatiile vanzatorului in noul Cod civil si legislatia consumerista

Obligatiile vanzatorului in noul Cod civil si legislatia consumerista
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-678-614-0
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 168
Categoria: Civil

DESCRIERE

Lucrarea de fata trateaza contractul de vanzare din perspectiva vanzatorului, avand in vedere dispozitiile speciale din domeniul protectiei consumatorului, precum si dispozitiile dreptului comun. Autorul detaliaza aspecte care privesc atat regimul juridic al contractului de consum, cu noile sale perspective asupra obligatiilor vanzatorului profesionist in raporturile cu un consumator, cat si regimul juridic al vanzarii din Codul civil, cu speciala privire asupra elementelor de noutate aduse de legiuitor odata cu adoptarea unei noi legi civile.

In prima parte este realizata o scurtă analiza a trasaturilor definitorii ale dreptului consumatiei, pornind de la normele in vigoare si de la solutiile oferite in doctrina si jurisprudenta franceza, care se pot lauda cu o bogata si veche cercetare in domeniu. A doua parte a lucrarii este destinata clasicului contract de vanzare privit prin prisma normelor noului Cod civil aplicabile atat profesionistilor, cat si neprofesionistilor.

Fara a avea pretentia unei tratari exhaustive a institutiilor din materia vanzarii, valorificand literatura de specialitate si practica judiciara formata cu privire la dezlegarea problemelor de drept dezbatute, cartea este menita sa constituie un reper pentru juristi, conferindu-le un punct de plecare in formarea propriei opinii si in realizarea unei interpretari cat mai aproape de litera legii.Titlu: Obligatiile vanzatorului in noul Cod civil si legislatia consumerista
Autori: Manuela Lavinia Istratoaie
Editura: Hamangiu
Pagini: 168
Data aparititei: 18 Septembrie 2013
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-678-614-0

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.157 sec