Obezitatea la copii. Metode de prevenţie şi tratament

Obezitatea la copii. Metode de prevenţie şi tratament
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 240
Format: 13x20

DESCRIERE

În ultimii patruzeci de ani, procentul de copii obezi a crescut de cinci ori în ţările occidentale. În Statele Unite se dublează la fiecare cinci ani. Și în țara noastră, statisticile privind obezitatea la copii sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, România clasându-se pe locul al treilea în Europa din punct de vedere al numărului de copii obezi.
Printre factorii favorizanți ai obezității a fost desemnată mai întâi ereditatea. A fost acuzat şi un consum caloric excesiv. Dar toate cercetările demonstrează totuşi că aporturile energetice nu au încetat să scadă până în punctul de a fi astăzi inferioare minimelor recomandări. Apoi, ţapul ispăşitor al specialiştilor a devenit sedentarismul şi timpul petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului. Diferenţa energetică este totuşi nesemnificativă... Michel Montignac explică în cartea de faţă de ce nutriţioniştii s-au înşelat. Demonstrează cum predispoziţia pentru obezitate apare încă din timpul sarcinii şi dezvoltă apoi adevărate rădăcini din cauza unei succesiuni de alegeri alimentare greşite. Expunându-şi în mod ştiinţific demonstraţia, autorul arată care este adevărata cauză a obezităţii infantile: natura perfidă a alimentaţiei industriale. El acuză în acelaşi timp excesul de proteine din laptele de vacă şi abuzul de alimente cu indice glicemic ridicat, care generează hiperinsulinismul, dereglarea metabolică ce se află la baza obezităţii.
După ce vor citi această carte, părinţii vor înţelege în fine importanţa capitală a alegerilor alimentare pentru copiii lor. Şi dacă aceştia din urmă sunt deja supraponderali, îşi vor recăpăta speranţa descoperind că obezitatea este reversibilă, indiferent de vârsta sau de sexul copilului. Este suficient să se facă alegerile potrivite.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.022 sec