Oameni ilustri. Convorbiri si rememorari

Oameni ilustri. Convorbiri si rememorari
Preț: 39,24 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 408
Format: 13X20
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

Una din dimensiunile prezentei lui Valeriu Rapeanu in presa romaneasca este reprezentata de convorbirile pe care le-a avut cu scriitori, muzicieni, ziaristi, oameni de teatru din tara si de peste hotare. O selectie a acestor interviuri - adevarate documente despre decenii de viata culturala - vede acum lumina tiparului. Cu prilejul alcatuirii volumului, autorul a evocat aceste personalitati asa cum le-a cunoscut, cartea avand astfel o dimensiune memorialistica si de critica literara.
Printre personalitatile intervievate se numara: Andre Maurois, Francois Mauriac, Ion Marin Sadoveanu, Serban Cioculescu, , Liviu Ciulei si multi altii.

DESPRE AUTOR
Valeriu Rapeanu a desfasurat timp de mai multe decenii o activitate interdisciplinara, imbratisand mai multe domenii ale culturii, in cele peste douazeci de volume ale sale, in numeroase editii critice, in articole si interviuri. Cartile, editiile, studiile dedicate operei lui N. Iorga, Gheorghe I. Bratianu, George Enescu, I. G. Duca, Cella Delavrancea, Hortensia Papadat-Bengescu, Sergiu Celibidache, Mateiu Ion Caragiale, Mihail Sadoveanu, precum si cele despre literatura romana din anii 1920-1947 sunt graitoare in acest sens.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec