O suta douasprezece metode de unire cu Divinul. Vijnana Bhairava

Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 255
Format: 14,5x20,5
Categoria: Divinatie

DESCRIERE

Vijnana Bhairava. O suta douasprezece metode de unire cu Divinul - Vijnana Bhairava


…in stadiul actual al cunostintelor noastre este imposibil sa datam exact textul, stim insa ca Vijnana Bhairava era foarte cunoscuta in secolul al VIII-lea d. Hr.

Aceasta lucrare deosebita este deopotriva extensiva si intensiva in tratarea subiectului de yoga.

Textul original a fost publicat in Kashmir Series of Texts and Studies.

Fiecare vers al textului sanscrit este insotit de note explicative ce vor parcurge un drum lung pentru a elucida ideea esentiala a strofei.

La inceput exista o introducere privitoare la istoricul si locul lucrarii de fata, iar la sfarsit a fost adaugata o postfata ce explica principiile fundamentale ale practicilor yogine precum si un glosar de termeni tehnici.

Vijnana Bhairava este o excelenta expunere a caii yoga, metodele prezentate in carte au la baza doctrinele filozofiei non-dualiste sivaite.
……………………………

Vijnana Bhairava este o foarte veche carte de yoga ce urmeaza indeaproape principiile de baza ale traditiei Saivagama, cuprinzand o suta douasprezece tipologii de practica yogina.

Cu greu exista vreun alt tratat care sa fi descris atat de multe moduri de cunoastere a Realitatii Divine, prezenta in fiecare om ca propriul Sine esential.

Tantrele sunt texte care contin descrieri ale riturilor si ritualurilor, ale formulelor sacre (mantra), diagramelor mistice (yantra), gesturilor (mudra), posturilor (asana), initierilor (diksa), ale yogai sau practicilor mistice.

Vijnana Bhairava este de fapt un manual de practici mistice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0190 sec