O mare de maci

O mare de maci
Preț: 48,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 600
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Va e dor de un roman de aventuri pe mare ? Cu pirati, marinari, corabii in furtuna si rajahi? L-ati gasit!

Inotati pentru cateva zile in apele acestei superbe povesti a marii, opiului si Calcuttei…

Cartea O mare de maci este Cea mai buna carte a anului 2008 in clasamentele revistelor San Francisco Chronicle, New York Magazine, Publishers Weekly, Washington Post, Chicago Tribune si The Economist.

O femeie salvata de pe rugul funerar al sotului defunct, un mulatru american care ajunge la cârma unei corabii dându-se drept alb, o orfana din parinti francezi crescuta în Calcutta, un rajah care a pierdut totul pe lume, un detinut chinez dezumanizat de opiu, un indian care îl cauta pe zeul Krisna, un comandant englez, mult opiu si o lume cruda…

Personajele sunt atrase ca un magnet pe puntea blestemata a maiestuoasei Ibis, corabia care fuge spre o alta lume, poate mai buna, unde vor pune bazele unei noi dinastii...

Cine sunt eroii acestei aventuri exotice ?

Deeti, femeia salvata de pe rugul funerar al sotului decedat, cu o poveste de iubire interzisa de sistemul social de caste al Indiei...

Zachary, americanul indragostit si luat drept avatar al zeului Krishna...

Paulette, nonconformista fiica a unui botanist francez din Calcutta...

Nob Kissin un preot bengalez cu o misiune divina...

Neel, rajahul care a saracit...

Jodu, tanarul indian sarac care viseaza sa navigheze pe marile globului...

Comandantii englezi si lumea lor plina de culoare, cu porturi, carciumi, mult opiu si corabii in furtuna…

Recomandari: O mare de maci, Amitav Gosh

1) Fictiunea consacrata marii a imbinat intotdeauna aventura care te tine cu sufletul la gura cu drama inteligenta: ganditi-va la Odiseea, Insula Comorilor sau Moby Dick. Acum puteti adauga acestei liste si O mare de maci… (Time Out New York)

2) Cu ecouri din Dickens si Melville, stralucitoarea saga a lui Ghosh cuprinde suspans si satira, cruzime perversa si bunatate profunda… Din incinta de cosmar a unei uriase fabrici de opiu si pana in conacele de o bogatie absurda ale inaltei societati Ghosh deapana povesti de tradare si tiranie, revelatie si prefaceri, desfatandu-se in inventivitatea rautacioasa a unei pasaresti poliglote si obscene, preferata marinarilor de pe marile orientale. (Booklist)

3) O gramada de actiune si aventura ala Dumas, dar si momente de introspectie tolstoiana si unul sau doi stropi de sentiment dickensian. (Observer)

4) Un basm plin de toata aventura din lume bucurie pura. (The Gazette, Montreal)

5) O capodopera a fictiunii secolului al XXI-lea… Un roman teribil… În pasajele marii rivalizeaza cu Conrad si Melville, dar scenele petrecute pe uscat sunt la fel de captivante. (The Literary Review)

Cuvant din partea editorului:

2008 este anul cand Amitav Ghosh si Adiga l-au intrecut, cu romanele lor, pe Salman Rushdie, ajungand in finala premiul Booker, pentru ca in final Adiga sa-si adjudece premiul.

Dupa ce a cochetat un pic cu realismul magic, Amitav Ghosh a renuntat la acest stil. Ghosh este de fapt autorul care te surprinde mereu.

Fiecare carte de Ghosh pare scrisa de un alt Ghosh… ai zice ca e o simpla confuzie de nume. Si mai ales, cu toate premiile sale elitiste, Ghosh reuseste sa fie pentru toata lumea!

Este poate realizarea totala, adevarata glorie de scriitor – sa fii citit cu aceeasi placere, si gustat, deopotriva, de snobi, sf-isti, cititori amatori sau carcotasi, copii, batrani, filozofi, calatori, adolescenti suparati sau miopi, navetisti, fete frumoase, sportivi, savanti, hoti si soareci de biblioteca

Este un astfel de roman, care a scos untul din noi… Mihnea Columbeanu, autorul traducerii, a declarat ca a fost cea mai grea traducere pe care a facut-o… Ca sa nu mai vorbim despre Crestomatia din finalul cartii, un dictionar artistic ce ne-a scos peri albi!

Si va invidiem pe dvs, cititorii nostri, care vor pluti pe apele acestul roman-fluviu ca o barcuta luata de vant, fara sa banuiti ce se afla in spate…

Nicio grija, si noi am trait sentimentul, cand am citit-o prima data… inainte de a ne apuca de treaba! O treaba care a durat doi ani…Daca a meritat asteptarea, asta o veti spune voi, cititorii!

Doi ani de munca pentru traducator si pentru editor, doi ani de slefuiri interminabile si atentie la detaliu, pentru a va aduce un roman impecabil, fara de cusur… pentru ca marimea autorului ne-o cerea, pentru ca romanul in sine, un monstru sacru de 600 de pagini, era o mare provocare pentru orice editor al acestei lumi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.052 sec