O istorie a lumii în zece capitole şi jumătate

O istorie a lumii în zece capitole şi jumătate
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 432
Categoria: Istorie

DESCRIERE

O viziune revizionistă a istoriei, un triumf al inteligenţei, vervei şi talentului, o pală de vânt în pânzele celor dispuşi să conteste totul şi să nu accepte nimic.

La nicio agenţie de turism nu veţi găsi o ofertă de acest tip. Niciun vânzător de vacanţe nu va şti să vă vorbească despre o asemenea călătorie. Julian Barnes vă plimbă de pe continentele sufletului pe cele ale minţii cu dibăcia, siguranţa şi flerul corăbierilor din vechime.

Frison iniţiatic, situaţii-limită, foraj în adâncurile fiinţei, traume, orori şi, din când în când, un dram de nădejde purtat pe aripile unei vietăţi diafane.

„Istoria nu e ceea ce s-a întâmplat. Istoria e ceea ce ne spun istoricii că s-a întâmplat. A existat un tipar, un plan, o mişcare, o extindere, un marş pentru democraţie; există o tapiserie, un flux al evenimentelor, o naraţiune complexă, conectată, explicabilă.”

Julian Barnes

„A mai existat o întâmplare, măruntă, ce-i drept, pe care fiecare a interpretat-o cum a crezut de cuviinţă. Un fluture alb, dintr-o specie răspândită în Franţa, s-a ivit deasupra capetelor lor, bătând aerul cu aripioarele, şi s-a aşezat pe velă. Cei mai lihniţi dintre supravieţuitori şi-au făcut socoteala că era şi ăsta un fel de mâncare. Altora uşurinţa cu care se mişca minusculul musafir li s-a părut o ironie la adresa felului în care zăceau fără vlagă şi fără să se mişte aproape deloc. Au fost chiar unii pentru care fluturele reprezenta un semn, un sol din ceruri la fel de alb ca porumbiţa lui Noe. Până şi scepticii care nu erau dispuşi să-i recunoască pe agenţii divini au acceptat, cu o speranţă temperată de precauţie, că fluturii zburau de obicei la mică distanţă de uscat.”

JULIAN BARNES, O istorie a lumii în zece capitole şi jumătate

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec