O hermeneutica transdisciplinara a Evangheliei dupa Toma

O hermeneutica transdisciplinara a Evangheliei dupa Toma
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-588-477-9
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 352
Categoria: Religie

DESCRIERE

Mihaela Grigorean abordează, în lucrarea de faţă, o temă foarte actuală pentru cei interesaţi de dialogul dintre ştiinţă şi spiritualitate: aceea a informaţiei spirituale, luându-şi drept caz exemplar textul Evangheliei după Toma. Autoarea analizează un text dificil şi de mare complexitate. Cu inteligenţă, Mihaela Grigorean evită alunecoasa abordare strict teologică a unui asemenea text, care este o mixtură de elemente creştine, precreştine şi necreştine. Terenul cercetării sale nu este unul teologic, ci hermeneutic. Limbajul este deopotrivă poetic şi riguros, performanţă relativ rară, care va permite accesul prezentei lucrări la un public larg. Cartea de faţă se înscrie într-o nouă direcţie, din ce în ce mai vizibilă în cultura română din ultimul deceniu — aceea a hermeneuticii transdisciplinare, care deschide un orizont de universalitate, dincolo de provincialismul dezbaterilor disciplinare.

Basarab Nicolescu

MIHAELA GRIGOREAN (n. 1979 în Turţ, judeţul Satu Mare) este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, profesoară de limba şi literatura română la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş şi doctor în filosofie (studii transdisciplinare), din 2010, la aceeaşi universitate, cu o lucrare despre o hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma, coordonată de acad. prof. Basarab Nicolescu. Bursieră POSDRU în anii 2011-2012, în cadrul programului de burse CommScie al cercetării postdoctorale în domeniul Comunicarea ştiinţei, a efectuat un stagiu de cercetare la Facultatea de Filosofie – Laboratorul Filosofie-Creştinism-Societate – a Universităţii Catolice din Lyon (Franţa), studiind opera Simonei Weil, sub îndrumarea profesorului Emmanuel Gabellieri. În anul 2013, a participat cu lucrarea Herméneutique transdisciplinaire du concept de contradiction chez Simone Weil la Ateliers sur la contradictions, École Nationale Supérieure des Mines din Saint-Étienne (Franţa).

A publicat peste douăzeci de studii şi articole focalizate pe metodologia transdisciplinară, în reviste ştiinţifice de prestigiu naţional şi internaţional sau în volume colective, participând la diverse coloc vii şi conferinţe din ţară şi din străinătate. La Curtea Veche Publishing i-au mai apărut, în Transdisciplinarity in Science and Religion, 6/2009, studiul André Scrima, visionnaire du transreligieux şi, în Transdisciplinary Studies – Sciences, Spirituality, Society, 3/2012, eseul The Transdisciplinary Attitude as a Way to the Dialogue between Cultures. Este redactor-şef al revistei Miradoniz, consul tant ştiinţific în International Board Advisory –Editura Lumen, membră în organizaţii ştiinţifice internaţionale: Theorias – Réseau international de chercheurs pour la Théorisation Transdisciplinaire de la Spiritualité (Luxembourg), Association pour l’étude de la pensée de Simone Weil (Paris), Association Présence de Gabriel Marcel (Lyon) şi în comitetul ştiinţific de la International Conference Logos Universality Mentality Education Novelty (Iaşi, 2014).Anul apariției: 2014

Număr pagini: 352

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 978-606-588-477-9

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec