O carte de dragoste. A ta de tot. Al tau de tot. File de corespondenta

O carte de dragoste. A ta de tot. Al tau de tot. File de corespondenta
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-645-698-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 224
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

O carte de dragoste. A ta de tot. Al tau de tot. File de corespondenta

Cuvânt de însoţire de Doina Jela
Ediţie îngrijită de Miruna Lepuş
Traducerea scrisorilor din limbile germană şi franceză de Anca‑Irina Ionescu

 

„În volumul de faţă, deşi nu explică şi nu epuizează nici el tainele unui atât de puternic personaj, ne aflăm totuşi mai aproape ca oricând de intimitatea profundă a lui Nae Ionescu, fiind vorba de corespondenţa cu Elena-Margareta Fotino şi apoi Ionescu, cea alături de care va trăi vreme de patru ani un fel de prietenie amoroasă, care îi va deveni, în 1915, soţie, cu care va avea trei băieţi, şi din viaţa căreia va pleca în 1930, fără a se despărţi vreodată, în ciuda legăturilor ulterioare, aparent mult mai puternice, în tot cazul mult mai spectaculare. Iar asta fiindcă în această relaţie şi această corespondenţă, personalitatea lui se oglindeşte şi se revelează, atât cât e omeneşte posibil, în toate valenţele sale umane, completând, în chip oportun, Jurnalul soţiei sale, apărut foarte recent tot la Editura Vremea.”

Doina Jela

 

„Atunci, ce s‑a schimbat? „Amorurile” noastre? Prostii toate. Nu mai putem avea. E un capitol închis. Să nu ne mai facem nici sânge‑rău, nici iluzii. Tot noi suntem, cei de acu’ cincisprezece ani. Tot noi doi. Nu a pătruns nimeni între noi. Timpul, da, a curs, dar a curs asupra noastră a amândurora.”

Nae Ionescu

19 iunie 1925, Paris

 

„Că tu şi eu rămânem tot noi e fatal; dar nu fiindcă fiecare din noi nu am mai putea iubi, ci fiindcă am iubit complet; fiindcă, cu sau fără voia noastră, cu toate neînţelegerile noastre, noi ne‑am completat şi ne‑am unit indisolubil.”

Elena-Margareta Ionescu

25 iunie 1925, Bucureşti

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec