Nutritia ideala

Nutritia ideala
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-748-720-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 424
Format: 16x23

DESCRIERE

Nutritia ideala. Cele mai importante 50 de superalimente - Dr. Joey Shulman

…nu mai faceam sport, pofteam numai la dulciuri, ceea ce a dus la un exces de greutate fară sens. E clar că am consumat prea multe alimente cu indice glicemic mare și nu am respectat orele regulate de masă.

Pe scurt, corpul meu a secretat prea multă insulină, hormonul care ajută la depozitarea grăsimii (explicat în detaliu în Capitolul 2) și am luat în greutate mai mult decât ar fi trebuit.

Mă vedeam mare, nu mă simțeam confortabil, eram apatică, pur și simplu nu mai eram „eu" și am realizat că venise momentul să fac ceva cu viața mea.

Nu am fost niciodată supraponderală și am mâncat sănătos toată viața, dar când mă uit înapoi la acea perioadă din viața mea, sunt recunoscătoare că am trecut pe acolo.

De ce? Pentru că a fost interesant să realizez că lipsa de energie, schimbările de dispoziție, durerile și angoasele au fost rezultatul direct al consumului de alimente dăunătoare.

Urma să-mi prezint o carte recent publicată care includea apariții la televiziune și acela a fost momentul care m-a determinat să slăbesc repede, dar într-o manieră echilibrată, fără să mă înfometez (deci fară presiuni asupra mea!).

De la început am știut că nu eram adepta legumelor fierte fară gust, a cuburilor tofu de soia sau a albușului de ou. Prin urmare, am venit cu strategii nutriționale de echilibrare hormonală care să mă ajute să fiu sănătoasă, să am un tonus bun, să fiu în formă, puternică și plină de energie.

In secțiunea următoare, Să ne întoarcem la începuturi, vă prezint toate aceste strategii nutriționale cheie, precum și cei trei macronutrienți importanți - carbo- hidrați cu indice glicemic mic, proteine slabe sau fară grăsimi și lipide esențiale.

Vă amintesc că cei care sunt informați au tendința de a proceda mai bine, iar sănătatea și nutriția nu fac excepții.

Pe drumul pe care l-am străbătut în lupta cu kilogramele în plus, pe lângă faptul că am urmat strategii nutriționale echilibrate hormonal, am și creat, împreună cu soțul meu, rețete unice, ușor de urmat, cu puține grăsimi, sare și calorii, dar care sunt gustoase și pline de savoare.

Ne-am propus două lucruri:
  1. Să inventăm rețete care conțin fibre, antioxidanți, proteine slabe, vitamine, minerale și lipide esențiale.
  2. Să fim siguri că rețetele noastre sunt atât de delicioase și de savuroase încât dumneavoastră să le faceți tot timpul - pentru dumneavoastră, pentru familie sau pentru următoarea petrecere pe care aveți de gând să o dați.

Aceste feluri de mâncare sunt atât de gustoase încât reprezintă o ispită irezistibilă!

Sunteți persoana cu decizie absolută asupra propriei sănătăți, vitalități și energii pe care o puteți avea în viitor și acum este timpul să preluați conducerea organizației care este propria dumneavoastră sănătate.

Fiecare dintre noi are propriul său cod genetic, dar alegerile alimentare pe care le facem, nivelul de activitate fizică și metodele prin care facem față stresului au un impact major în prevenirea (sau debutul) unor boli.

După ce o să aflați de toate strategiile din această carte - de la informații și rețete până la liste de cumpărături și multe altele - depinde numai de dumneavoastră dacă vreți să faceți vreo diferență.

Deja pot spune că am încredere în dumneavoastră. Faptul că acum citiți acest paragraf înseamnă că sunteți motivați să aflați mai multe despre sănătate, starea de bine, nutriție și chiar începeți să faceți schimbări în bine.

Sunt de acord cu spusele doamnei Adele David, o exploratoare în domeniul nutriției: „Suntem cu adevărat mai mult decât ceea ce mâncăm, dar ceea ce mâncăm ne ajută să devenim mai mult decât ceea ce suntem."

Desigur că suntem mai mult decât sendvișul pe care l-am avut la prânz sau o prăjitură cu indice glicemic mare pe care am mâncat-o în fugă, dar alegerile alimentare pe care le facem ne vor influența starea de spirit, organismul și nivelul de energie.

Mă emoționez de fiecare dată când am privilegiul să asist la transformările prin care trec pacienții mei când devin stăpâni pe propria lor sănătate. Se îndreaptă de spate, au un zâmbet mai larg și parcă zburdă atunci când merg. Este ca și cum își îndepărtează o mască împovărătoare de pe față și lasă să se vadă cine sunt cu adevărat…


……………………..

…dr. Joey Shulman este unul dintre experții nutriționiști de top din America de Nord și autoare a numeroase cărți de sănătate, dietă și nutriție, care au devenit bestselleruri.

De-a lungul timpului a avut apariții la radio și la televiziune și a publicat numeroase articole în presa scrisă. A participat la numeroase conferințe pe teme medicale, unde a inspirat și educat foarte mulți oameni, inclusiv persoane din companii Fortune 500.

În ceea ce privește sănătatea și starea de bine autoarea combină recomandările nutriționale pe baze științifice cu abordări din medicina naturistă și a corpului ca întreg.

În Nutriția ideală dr. Joey Shulman arată cât de ușor este ca, permanent, să vă modificați dieta cu alimente care să maximizeze gustul și să vă ajute totodată să pierdeți în greutate.

Autoarea explică în această carte cum anumite alimente vă pot ajuta să stabilizați hormonii – prin aceasta reușind, de fapt, să echilibrați senzația puternică de foame și să țineți sub control nivelul zahărului din sânge, dispoziția sufletească și greutatea – și prezintă în detaliu 50 de superalimente importante pentru sănătate și controlul greutății.

Pline de beneficii nutriționale, active și eficiente în lupta împotriva bolilor, inclusiv a stresului zilnic, aceste superalimente sunt un „absolut necesar” în orice alimentație sănătoasă și în orice dietă sau program de slăbit.

De asemenea, cartea conține 101 rețete absolut delicioase, nutritive și ușor de preparat.

De la diferite feluri de paste la foarte hrănitorul pui, pește, supe, salate și shakeuri, aceste feluri de mâncare vă vor ajuta să vă întoarceți la un mod de alimentație simplă și sănătoasă, astfel încât nu vă veți mai simți privat de mâncărurile la care ar trebui să renunțați, din simplul motiv că ar fi „păcătoase”.

Autoarea demonstrează cât de ușor este să ne schimbăm felul de a mânca și să scăpăm de kilogramele în plus, prin înlocuirea obiceiurilor de a mânca nesănătos cu o mâncare sănătoasă și foarte gustoasă în același timp.

Pe măsură ce veți parcurge această carte veți descoperi că vă puteți bucura de toate mâncărurile preferate, fără a avea un sentiment de vinovăție.

Poftă bună!


CUPRINS:

Introducere



Cele 5 lucruri esențiale despre nutriție

  1. Să ne întoarcem la începuturi
  2. Innebuniți după carbohidrați
  3. Puternicele proteine
  4. Voluptuoasele lipide
  5. Bucătărie superdotată


Cele mai importante 50 de superalimente

  • afinele
  • ananasul
  • ardeiul iute de cayenne
  • piperul cayenne
  • brânza de capră
 
  • brânza de vaci
  • broccoli
  • caisele
  • cartofii dulci
  • căpșunile
 
  • ciocoiata neagră
  • pudra de cacao
  • ciupercile
  • codul negru
  • dovleacul / dovlecelul
 
  • fasolea edamame
  • fasolea neagră
  • fasolea roșie
  • fructele de avocado
  • fructele de mango
 
  • germenii de grâu
  • grâul spelta
  • iaurtul
  • lintea
  • măslinele și uleiul de măsline
 
 
  • morcovii
  • năutul
  • nucile
  • oregano
  • orezul brun
  • ouăle
  • ovăzul
  • perele
  • piersicile
  • portocalele
 
  • puiul (crescut în aer liber sau certificat organic)
  • quinoa,
  • roșiile
  • scorțișoara
  • semințele de in
  • somonul sălbatic
 
  • spanacul
  • susanul
  • țelina
  • usturoiul
  • varza
  • zmeura


101 rețete „păcătoase", dar... sănătoase

  • cum să ne începem perfect dimineața
  • aperitive
  • sosuri și dressinguri
  • supe și salate
  • lipii și sendvișuri
  • feluri principale
  • deserturi

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.020 sec