Numerele naturii Ireala realitate a imaginaţiei matematice

Numerele naturii Ireala realitate a imaginaţiei matematice
-3%
Preț: 24,25 lei
25,00 lei (-3%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Ediția: a III-a
Pagini: 172
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

De ce multe flori au cinci sau opt petale, dar foarte puţine şase sau şapte? De ce fulgii de zăpadă au o simetrie hexagonală? De ce tigrii au dungi, dar leoparzii pete? Formele şi frumuseţile lumii naturale i-au inspirat mereu deopotrivă pe artişti şi pe savanţi. Viziunea despre locul nostru în univers reflectă înţelegerea la care am ajuns privind formele şi structurile din natură. Intelectul uman şi cultura au inventat un sistem de raţionamente care ne permite să recunoaştem, să clasificăm şi să folosim formele: matematica. Numerele naturii vă înzestrează cu ochii matematicianului. După această călătorie prin matematică veţi privi altfel lumea.

„Eu văd acest proiect ca pe un năvod aruncat peste lume. Recolta va fi următoarea generaţie de gânditori şi oameni de ştiinţă ai planetei noastre.“ (Daniel C. Dennett)Ian Stewart

IAN STEWART (n. 1945), membru al Societăţii Regale din Marea Britanie, profesor la Universitatea din Warwick şi autor a peste 170 de articole de cercetare, este unul dintre matematicienii care s-au adresat constant publicului larg, fiind răsplătit cu Medalia Faraday şi cu Medalia de Aur a Institutului de Matematică pentru cele peste douăzeci de cărţi de popularizare a ştiinţei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec