Noul Cod penal si 11 legi uzuale. Actualizat 29 septembrie 2015

Noul Cod penal si 11 legi uzuale. Actualizat 29 septembrie 2015
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Penal

DESCRIERE

In lucrarea Noul Cod penal si 11 legi uzuale este redat textul noului Cod penal, insotit de trimiteri la dispozitiile de interpretare si de punere in aplicare, la vechile reglementari si la legislatia conexa.

Noul Cod penal si 11 legi uzuale mai include Legea nr. 187/2012 de punere in aplicare a noului Cod penal (in extras), precum si 10 legi speciale care contin dispozitii penale (cele privind spalarea banilor, traficul si consumul ilicit de droguri, coruptia, evaziunea fiscala, terorismul, prevenirea si combaterea traficului de persoane, a criminalitatii informatice, a criminalitatii organizate si a pornografiei, interzicerea organizatiilor, simbolurilor si faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid, contra umanitatii si de crime de razboi). Chiar daca unele dintre infractiuni au fost preluate in noul Cod penal si dispozitiile care le prevedeau au fost abrogate, legile continua sa prezinte interes in privinta intelesului unor termeni folositi, a modalitatilor de prevenire a faptelor respective, a cooperarii internationale etc.

Noul Cod penal si 11 legi uzuale cuprinde deciziile Curtii Constitutionale prin care au fost declarate neconstitutionale unele dispozitii din noul Cod, precum si toate deciziile de admitere pronuntate de Completul competent sa judece recursul in interesul legii si Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pana la data de 29 septembrie 2015, ale caror motivari integrale pot fi consultate online la adresa http://bibliotecahamangiu. ro/.

De asemenea, sunt inserate modificarile si completarile O. U. G. nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor, simbolurilor si faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid, contra umanitatii si de crime de razboi, aduse prin Legea nr. 217/2015.

Aceasta a 5-a editie a cartii Noul Cod penal si 11 legi uzuale este tiparita in format A5 (145x205 mm) si pe hartie offset, ceea ce ii aduce un plus de calitate si ajuta la parcurgerea cu usurinta a textelor prezentate in cuprinsul ei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.038 sec