Noul Cod penal - Noul Cod de procedura penala - Legile de executare - Actualizat 18 februarie 2016

Noul Cod penal - Noul Cod de procedura penala - Legile de executare - Actualizat 18 februarie 2016
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-27-0452-0
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 640
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei: 26 februarie 2016
- cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
 
 

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare reuneste textele noilor coduri penale, cu toate modificarile si completarile aduse pana la data de 18 februarie 2016. Pe langa acestea, am inclus si cele doua legi de executare a pedepselor, a masurilor privative si neprivative de libertate – Legile nr. 253 si nr. 254 din 2013, intrate in vigoare la 1 februarie 2014, odata cu noile coduri.

Ca toate lucrarile din seria de legislatie a Editurii Hamangiu, Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare cuprinde, pe langa textele consolidate ale celor doua coduri (redate intocmai dupa Monitorul Oficial), dispozitiile interpretative si de aplicare, precum si prevederile referitoare la situatiile tranzitorii din legile de punere in aplicare, toate acestea reproduse sub fiecare articol din cod. Tot la nivel de articol, veti regasi indicate si dispozitiile corespondente din reglementarile anterioare, precum si numeroase note de trimitere catre legislatia conexa.

Atat Codul penal, cat si Codul de procedura penala sunt insotite de o tabla de materii si un index alfabetic detaliat, care nu fac parte din textele oficiale, ci au fost intocmite de redactia Editurii Hamangiu, pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/cuvintelor-cheie cautate.

In mod evident, aplicarea noilor dispozitii penale a generat inca de la inceput si continua sa genereze numeroase dificultati de interpretare si dispute aprinse intre practicienii dreptului. Curtea Constitutionala a admis deja mai multe exceptii de neconstitutionalitate a unor texte din noul Cod penal si din noul Cod de procedura penala, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie, in exercitarea atributiilor exclusive care ii revin privind asigurarea unei practici judiciare unitare, a pronuntat numeroase decizii de admitere a recursurilor in interesul legii (RIL) si hotarari prealabile (HP) pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala, cu incidenta asupra noilor coduri. Toate aceste solutii de regasesc, in extras, si in cartea Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare, iar motivarea lor integrala poate fi consultata online la adresa http://bibliotecahamangiu. ro/.

Aceasta a 12-a editie a lucrarii Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare este tiparita in format A5 (145x205 mm) si pe hartie offset, ceea ce ii aduce un plus de calitate si ajuta la parcurgerea cu usurinta a textelor prezentate in cuprinsul ei.

 

 

 • Noul Cod penal
 • Index
 • Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (extras)
 • Noul Cod de procedură penală
 • Index
 • Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (extras)
 • Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal
 • Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal
   
  Editie a 12-a

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec