Noul Cod de procedura civila comentat

Noul Cod de procedura civila comentat
Preț: 230,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 1576
Categoria: Civil

DESCRIERE

Legea procesuala civila fundamentala, prin modificarile legislative aplicabile de la 15 februarie 2013, va genera schimbari importante in materia organizarii judiciare, a judecatii propriu-zise, a executarii silite. In acest context, prezenta lucrare se doreste a fi un reper semnificativ in peisajul juridic romanesc, intrucat autorii propun o analiza pe articole a noii reglementari, realizata din perspectiva celui chemat sa aplice dreptul, in masura sa anticipeze semnificatiile si consecintele jurisprudentiale ale acesteia.

Sunt evidentiate, cu precadere, modificarile aduse in materia competentei instantelor judecatoresti, a rolului pe care judecatorul il are in procesul civil, prin extinderea drepturilor acestuia si a puterii de apreciere, cu buna-credinta, in echitate si conform principiilor dreptului, conjugate cu o sporire a responsabilitatii pe taramul celeritatii, prin introducerea contestatiei privind tergiversarea procesului. In numele dreptului la un proces echitabil, in termen optim si previzibil, se abdica de la principiul publicitatii sedintelor de judecata pentru faza judecatii in prima instanta, se aduc modificari etapei pregatitoare a judecatii, procedurii de administrare a probelor si procedurilor speciale, sunt reconfigurate caile de atac, este fluidizata procedura executarii silite, fiind consolidata capacitatea de decizie, prin incheieri, a executorului judecatoresc.

Comentariile autorilor, care au in vedere si normele noului Cod civil incidente, sunt completate de jurisprudenta recenta nationala si europeana.

Tabla de materii
Art. Pag.
Titlul preliminar. Domeniul de reglementare al
Codului de procedură civilă și principiile
fundamentale ale procesului civil
1-28 1
Capitolul I. Domeniul de reglementare al Codului de
procedură civilă
1-4 1
Capitolul II. Principiile fundamentale ale procesului
civil 5-23 4
Capitolul III. Aplicarea legii de procedură civilă 24-28 36
CARTEA I. DISPOZIȚII GENERALE 29-191 39
Titlul I. Acțiunea civilă 29-40 39
Titlul II. Par

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.055 sec