Noul Cod civil. Vol. I. ( Art. 1-1163). Adnotat cu jurisprudenta si doctrina

Noul Cod civil. Vol. I. ( Art. 1-1163). Adnotat cu jurisprudenta si doctrina
Preț: 149,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2011


Lucrarea "Noul cod civil adnotat", concepută în două volume, îşi propune să contribuie la o cunoaştere aprofundată şi o aplicare unitară a dispoziţiilor Noului cod civil.

Prezenta lucrare s-a realizat prin valorificarea unei ample jurisprudenţe, având rolul de a asigura o explicitare a normelor legale, plecând de la premisa că Noul cod civil a integrat pe cale legislativă o serie de soluţii jurisprudenţiale.

Totodată jurisprudenţa selectată a avut în vedere şi necesitatea soluţionării conflictelor de legi în timp, în condiţiile în care pentru o serie de instituţii juridice vor mai fi aplicabile, pentru o perioadă mai mare sau mai mică de timp, dispoziţiile Codului civil de la 1864, astfel cum se prevede în normele tranzitorii din Legea nr.71/1991.

De asemenea în cuprinsul lucrării este prezentată şi jurisprudenţa Curţii Europene a Dreptului Omului, precum şi extrase din doctrina de specialitate (inclusiv comentarii privind Noul cod civil), care au ca scop de a ajuta practicianul în procesul de aplicare a dispoziţiilor Noului cod civil.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.754 sec