Noul Cod civil. Republicat Iulie 2011

Noul Cod civil. Republicat Iulie 2011
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2011
Pagini: 538
Format: 14,5x20
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Iulie 2011


Descriere: "Noul Cod civil", adoptat prin Legea nr. 287/2009 şi revizuit prin Legea nr. 71/2011 de punere în aplicare a Noului Cod civil, impune o reformă de profunzime a sistemului juridic românesc prin reconsiderarea unor instituţii şi introducerea unor noi principii necunoscute până în prezent sistemului juridic românesc (cu titlu de exemplu enumerăm: administrarea bunurilor altuia, fiducia, logodna, convenţia matrimonială).

"Noul Cod civil - REPUBLICAT" conţine modificările aduse de Legea nr. 71/2011, precum şi rectificările publicate în M. Of. nr. 427/2011 şi M. Of. nr. 489/2011. Rectificările aduse au drept principal scop dezambiguizarea interpretării legislative prin trecerea unor denumiri marginale din variantă articulată în variantă nearticulată.

Pentru a veni in ajutorul celor interesaţi, lucrarea de faţă cuprinde şi un extras din Legea de punere în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, care reglementează dispoziţiile tranzitorii şi de punere în aplicare, şi care se dovedeşte a fi un instrument util de lucru pentru practicieni.

Conceput ca un instrument modern de reglementare Noul Cod civil valorifică experienţa reformelor de principiu în domeniul dreptului civil realizate de alte state (Elveţia, Italia, Franţa, Canada - provincia Quebec, Olanda, Spania), precum şi prevederile din instrumente de drept european şi internaţionale. Mizând pe o concepţie monistă de reglementare a raporturilor de drept privat, prevederile de ansamblu privitoare la statutul şi capacitatea persoanelor fizice şi juridice, relaţiile de familie şi relaţiile comerciale au fost incorporate in Noul Cod civil, alături de reglementările generale din materia bunurilor, moştenirii şi obligaţiilor.

Noul Cod civil republicat va intra in vigoare la 1 octombrie 2011.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.025 sec