Noul Cod civil Note. Corelatii. Explicatii

Noul Cod civil Note. Corelatii. Explicatii
Preț: 130,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 1100
Categoria: Civil

DESCRIERE

"Noul Cod civil. Note. Corelaţii. Explicaţii" reprezintă materializarea efortului unui colectiv de tineri autori, specialişti ai dreptului civil (avocaţi, judecători, cadre universitare), de a oferi o punere sub lupă a prevederilor noului Cod civil unui public-ţintă generos (de la avocaţi şi magistraţi, până la cadre didactice şi studenţi ai facultăţilor de drept).


Astfel, pe de o parte, cartea reprezintă un instrument de lucru pentru ceilalţi specialişti ai dreptului civil, oferind informaţii de bază care pot servi drept suport, spre exemplu, în motivarea deciziilor instanţelor judecătoreşti ori în redactarea concluziilor scrise de către avocaţi, iar, pe de altă parte, are natura unui ghid pentru specialiştii în alte ramuri de drept, în vreme ce, pentru nespecialişti, îndeplineşte un rol de familiarizare a acestora cu domeniul, deopotrivă de vast şi, pe alocuri, sinuos, al dreptului privat.

Autorii nu îşi propun un comentariu amplu, ci încearcă a desluşi, cu simţ juridic responsabil şi bine dozat, hăţişul numit noul Cod civil, prin notele, corelaţiile şi explicaţiile care însoţesc textul de lege.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec