Noul Cod civil - comentarii, doctrina, jurisprudenta

Noul Cod civil - comentarii, doctrina, jurisprudenta
Preț: 490,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 3700
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: 12 Aprilie 2012


Editura Hamangiu va propune un comentariu pe articole al noului Cod civil, realizat in stilul deja consacrat al Codului Hamangiu.

Poate suna ironic pentru o lucrare cu aproape 4. 000 de pagini, dar este, totusi, un comentariu succint si sintetic. Este o carte care traseaza „vectori” si creioneaza aria de aplicare a textelor noului Cod civil. O lucrare practica, realizata de un colectiv alcatuit mai ales din judecatori si avocati, si conceputa in special pentru practicieni. Am dorit sa fie o carte de birou, accesibila si usor de consultat.


Structura cartii
Legislatia incidenta
Sub fiecare articol al codului am identificat si redat in extenso textele corespondente din vechiul Cod civil, din Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in noul Cod civil. Am redat, de asemenea, si dispozitiile incidente din legea de punere in aplicare si am indicat, prin note de trimitere, conexiunile cu alte articole din cod sau din alte acte normative in legatura cu textul analizat.

Comentarii si doctrina
Veti regasi la fiecare articol o analiza succinta si bine sistematizata, un comentariu logic si unitar, impletit din ideile extrase din doctrina si opiniile autorului. Notele de doctrina si comentariile autorilor sunt redate impreuna, in aceeasi sectiune, intrucat si unele si altele ofera explicatii si solutii cu privire la interpretarea si aplicarea in practica a articolului analizat. In cazul institutiilor care s-au schimbat substantial fata de vechea reglementare sau al institutiilor noi (cum ar fi fiducia sau dreptul de administrare), explicarea textului s-a facut numai pe baza doctrinei straine si a comentariilor autorilor.

Jurisprudenta
Aceasta sectiune cuprinde in special hotararile CEDO si CJUE, deciziile Curtii Constitutionale si ale ICCJ, date in recursurile in interesul legii, precum si solutiile instantelor judecatoresti in materiile reglementate de NCC. Bineinteles, nu s-a conturat inca o practica judiciara in aplicarea NCC. Insa, acolo unde existau solutii anterioare, care isi pastreaza valabilitatea si in contextul noii reglementari, le-am inclus in lucrare, pentru a-i scuti pe practicieni sa caute raspunsuri noi, acolo unde acestea exista deja.

Colectivul de autori
Madalina AFRASINIE
Mona-Lisa BELU-MAGDO
Alexandru BLEOANCA
Dragos CALIN
Dana CIGAN
Marius COSMA
Mirela CROITORU
Veronica DANAILA
Gheorghe DURAC
Marius EFTIMIE
Eugenia FLORESCU
Cristina Gabriela Frentiu
Dana GARBOVAN
Marcel GAVRIS
Lucia IRINESCU
Ana-Maria MATEESCU
Emilia MADULARESCU
Loreley MIREA
Florina MOROZAN
Ionica NINU
Carolina NITA
Evelina OPRINA
Mihaela PAPUREANU
Ovidiu PODARU
Ioan POPA
Corina PUSCHIN
Gabriela RADUCAN
Vlad RADULESCU
Carmen Simona RICU
Diana ROHNEAN
Eugen ROSIORU
Mirela STOIAN
Andreea Corina TARSIA
Nicolae Horia TIT
Carmen Tamara UNGUREANU
Corina VOICU
Dorina ZECA


Titlu: Noul Cod civil - comentarii, doctrina, jurisprudenta
Autori: Colectiv Noul Cod civil
Editura: Hamangiu
Pagini: 3700
Data aparititei: 12 Aprilie 2012
Format: Carte cartonata
ISBN: 978-606-522-729-3

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.065 sec