Noua tehnici pentru accesarea puterii interioare

Noua tehnici pentru accesarea puterii interioare
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 190
Format: 13x20

DESCRIERE

Noua tehnici pentru accesarea puterii interioare - Baron Baptiste

Aceasta este o carte despre transformarea relaţiilor. Nu doar a relaţiilor cu alţii, ci şi a relaţiei cu voi înşivă, cu experienţele voastre, cu munca şi cu scopul vostru - cum vă raportaţi la tot ce este în viaţa voastră.

Scopul meu este să vă dau instrumentele care să vă dea posibilitatea să străpungeţi viziunile limitative care v-au tot ţinut blocaţi, frustraţi şi nemulţumiţi.

Chiar mai mult - aceste instrumente vă vor deschide ochii către noi căi şi vă vor da posibilitatea să acţionaţi oriunde şi oricând simţiţi că c posibil ceva mai mult.

Cele nouă practici prezentate în această carte sunt pietrele pe care să păşiţi, pe calea de revenire la autenticitatea voastră esenţială - locul în care se află cea mai mare putere a voastră.

Eu le numesc practici pentru că exact asta sunt: ceva ce trebuie pus în acţiune clipă de clipă, zi de zi.

Libertate, pace, încredere, curaj, iubire... toate sunt absolut posibile şi toate se află în tărâmul fiinţării cu putere.

La ce mă refer, de fapt, când spun "putere"? Asta e o întrebare foarte bună, pentru că de obicei ne gândim la putere ca fiind ceva ce deţinem asupra cuiva. însă aici nu vorbesc de dominare.

Vorbesc despre un cu totul alt tip de putere - genul de putere care este generată din interior, cu singurul scop de a vă trăi viaţa dintr-un loc de tărie şi de graţie.

Genul ăsta de putere personală se conectează direct cu ceea ce este important pentru voi, în inima voastră - ceea ce iubiţi, ceea ce vă inspiră, ceea ce preţuiţi, ceea ce vă e sacru - şi vă permite să puneţi viaţă în tot ce faceţi. Este secretul către a fi sincer, deschis şi autentic peste tot, cu toată lumea, tot timpul.

Ştiu că vă aflaţi aici pentru că simţiţi că genul ăsta de putere vă este disponibilă. Nu e o putere asupra cuiva sau asupra a ceva, ci o putere cu toţi şi cu toate.


Fragmente din carte:

…uneori, capacitatea noastră de a spune "nu" slujeşte, de fapt, "da"-ului nostru mai mare. Nu putem avea pretenţia de virtute, fără a avea capacitatea clară de a spune "nu" lucrurilor care nu ne sprijină planurile. Dacă suntem "da" şi spunem "da" posibilităţii, asta înseamnă şi că vom spune "nu" resemnării, cinismului şi autosabotării.

Dacă vom spune "da" comunicării sincere şi adevărate, înseamnă că vom spune "nu" unor lucruri precum bârfa. închiderea unei porţi o deschide pe cealaltă; ăsta este dansul dintre "da" şi "nu".

Aceste puncte de "nu" sunt importante pentru stabilitate. Dacă mereu spunem "da" tuturor celor care sunt în viaţa noastră - şi aud mulţi oameni spunând că fac asta, ceea ce contează cu adevărat pentru noi va fi mai greu de distins şi este probabil să nu fie satisfăcut. Aşadar, "nu" poate fi un instrument de preţ în stabilirea graniţelor…

………………

Oamenii vin la cursurile mele crezând că ar fi trebuit să practice mai mult, să fie într-o formă mai bună, să aibă mai multă experienţă cu yoga sau cu munca de transformare sau mai ştiu eu ce.

Aşa cum am discutat la "Practica 4: Renunţă pentru a te elibera", cheia este să lucrezi cu ceea ce se întâmplă în corpul, în mintea şi în viaţa ta chiar acum. Când ne concentrăm pe ce se întâmplă şi nu pe ce credem că ar trebui să fie, căpătăm acces la puterea şi la posibilităţile pe care le conţine momentul prezent.

Cu toţii ne aflăm în faţa unui paradox. Pentru a creşte, este necesar să începem prin a accepta total unde suntem şi unde nu suntem, ce avem şi ce lipseşte - exact aşa cum este.

Acceptarea totală nu înseamnă că ar fi în regulă pentru noi, dacă ar fi mai mult din asta sau din asta sau după ce se întâmplă X sau Y, ci înseamnă că eliminăm judecata că ceva nu este în regulă sau că nu ar trebui să fie aşa şi acceptăm lucrul acela exact aşa cum este, aici şi acum, fără condiţii.

Dacă lucrurile stau foarte prost sau sunt blocate, nu sunt neapărat aşa cum vrem noi să fie, atunci ne poate fi greu să luăm în considerare acea ultimă frază.

Adică de ce ar alege cineva să fie falit, singur, bolnav, să nu fie în formă deloc, sau să accepte orice altceva care creează depresie, frustrare sau durere?

Ne vom împotrivi din toate puterile acestor lucruri, pentru că ne este teamă că, dacă nu o facem, o să rămânem agăţaţi de ceea ce le cauzează. însă, adevărul este că, dacă nu eşti împăcat cu realitatea ta actuală - exact aşa cum este şi exact aşa cum nu este -, atunci o să rămâi agăţat de ea.

După cum spune celebra zicală:"Lucrul la care te împotriveşti este lucrul care persistă". Lucrul căruia i te împotriveşti este lucrul căruia îi dai putere.

împotrivirea absoarbe energie şi spaţiu, iar asta creează contractare, aşa că, atunci când vă cheltuiţi atât de mult din preţioasa energie pentru a vă împotrivi, nu există un curs anume, nu există viaţă şi, cu siguranţă, nu există putere în acel tărâm.

Acţiunea dintr-un punct de lasă-le să fie - aşa cum sunt şi aşa cum nu sunt - eliberează imediat acea contractare, iar asta permite apariţia unor revelaţii, atrageri şi acţiuni noi.

Prin această abordare, aţi renunţat la împotrivire şi aţi făcut loc extinderii şi posibilităţii (iată din nou ideea de a crea spaţiu). Din punctul de "fii pur şi simplu" vi se deschid lumi întregi, căci chiar de acolo de unde sunteţi aveţi libertatea de a vedea întregul peisaj, în toată întinderea lui…


CUPRINS:

Introducere

Practica 1
Fii un "Da!"

Practica 2
Eliberează-te de preocuparea de a arăta bine

Practica 3
Obişnuieşte-te cu starea de a nu şti

Practica 4
Renunţă pentru a te elibera

Practica 5
Lasă lucrurile să fie

Practica 6
Curăţă mizeria

Practica 7
Acceptă realitatea aşa cum e

Practica 8
Infruntă minciuna

Practica 9
Fixează-ţi privirea pe Steaua personală a Nordului


Epilog
Despre autor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec