Noua legislatie penala. Traditie, recodificare, reforma, progres juridic Bucuresti, 26 octombrie 2012. Volumul I

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


Desfasurat sub semnul imperativului recodificarii, comandamentul respectarii si continuarii traditiilor, efortului si dorintei reformei si in cautarea, pe cat posibil, a progresului juridic, procesul elaborarii si adoptarii noilor coduri: penal si de procedura penala, se apropie de sfarsit.

In asteptarea momentului fast al intrarii lor in vigoare, specialistii in domeniu – deopotriva teoreticieni si practicieni – isi intetesc dezbaterile, diversifica, analizeaza si precizeaza observatiile. Si aceasta cu speranta ca punctele lor de vedere mai pot fi luate in considerare de decidenti in definitivarea textelor celor doua coduri sau ca vor pregati explicatiile necesare punerii lor in practica, intr-un viitor cat mai apropiat.

O marturie a acestui fapt o reprezinta si conferinta cu participare internationala Noua legislatie penala: traditie, recodificare, reforma, progres juridic, organizata la 26 octombrie 2012, de Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane (ICJ) in colaborare cu Asociatia Romana de Stiinte Penale (ARSP), ale carei lucrari introductive le publica volumul de fata.

Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane a adus o contributie semnificativa la dezvoltarea teoriei si practicii codificarii in tara noastra cu ocazia elaborarii proiectelor Codului penal si Codului de procedura penala, adoptate la 21 iunie 1968 si, respectiv, a proiectului preconizatului nou Cod civil, si aceasta cu atat mai mult cu cat, pana in 1971, a indeplinit, de facto si functia de „Consiliu legislativ”.

Este necesar, insa, ca odata intrate in vigoare, Codul penal si Codul de procedura penala, continuand traditia dongoroziana, sa-si gaseasca solide fundamente doctrinare, in Explicatii teoretice… pe masura.

Prof. univ. dr. Mircea Dutu
Directorul Institutului de Cercetari Juridice
„Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane
Date tehnice

Titlu: Noua legislatie penala. Traditie, recodificare, reforma, progres juridic
Pret: 35,00 RON
ISBN: 978-973-127-965-7
Format: Academic
Pagini: 252

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.114 sec