Noua legislatie penala in discutia membrilor Asociatiei Romane de Stiinte Penale

DESCRIERE

Organizarea conferinţei cu tema Noua legislaţie penală în discuţia membrilor Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale la Iaşi în zilele de 28-29 octombrie 2011 de către Asociaţia Română de Ştiinţe Penale şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi - Facultatea de Drept sub egida Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal, a constituit o manifestare ştiinţifică de prestigiu care a onorat deopotrivă pe organizatori, dar şi pe participanţi.

Succesul acestei manifestări ştiinţifice nu poate fi negat. Ea s-a remarcat atât printr-o valoroasă participare (cadre didactice, judecători, procurori, cadre din Poliţia Română, specialişti în dreptul penal din toată ţara), dar mai ales şi prin valoarea materialelor prezentate şi care s-au caracterizat nu numai prin reflecţii aprofundate asupra chestiunilor abordate, dar şi prin sublinieri pertinente ale modului de aplicare practică a dispoziţiilor penale cuprinse în viitoarea legislaţie penală.

Practic, au fost supuse analizei atât prevederile părţii generale ale noului Cod penal, cât şi prevederile părţii speciale, pe lângă alte teme valoroase de sinteză a problematicii penale. În egală măsură au fost abordate şi aspecte interesante din domeniul noii legislaţii procesual penale, partea generală şi partea specială.

În conţinutul lor, marea majoritate a intervenţiilor au cuprins şi multiple observaţii critice, precum şi sugestii de perfecţionare a legislaţiei, contribuţii valoroase care vor fi avute în vedere de noul legiuitor la îmbunătăţirea celor două coduri.

Prin aceste contribuţii ca şi prin interesantele analize şi aprofundări ale noii legislaţii penale pe care le cuprinde volumul de faţă, el reprezintă o realizare importantă a organizatorilor conferinţei şi a participanţilor, o contribuţie valoroasă la cunoaşterea şi aprofundarea noii legislaţii penale.

Prof. univ. dr. George Antoniu


Data aparitiei: Martie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec