Noi-gândim.Inovaţie de masă, nu producţie de masă

Noi-gândim.Inovaţie de masă, nu producţie de masă
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 287
Format: 14,5x20,5
Categoria: Calculatoare

DESCRIERE

Noi-gândim tratează conflictul dintre colaborarea masivă, care i-a cucerit pe toţi cei conectaţi la internet, şi tentativele de îngrădire a colaborării.
E una dintre luptele timpului nostru şi are loc la toate nivelurile, punând în discuţie democraţia, libera concurenţă şi proprietatea intelectuală. Implică atât China comunistă, cât şi birourile Microsoft (unde se caută soluţii pentru concurenţa programelor open source), industria muzicii şi a filmului.

Soluţiile, ne spune Leadbeater, vor trebui să ţină cont de faptul că de-acum „utilizatorii” nu se mai mulţumesc cu rolul de spectatori. Îşi doresc să fie jucători iar motto-ul lor este: Gândim, deci existăm.

Noi-gândim este ghidul fascinant al unei lumi noi, în care procesul de inovare din epoca internetului ne face să reevaluăm mare parte din ceea ce am considerat până acum adevărat. Concluziile la care ajunge Leadbeater sunt remarcabile.

Matthew D`Ancona, Spectator

Îi ajută pe cititori să formuleze întrebările fundamentale pentru deceniul următor.

Director

Noi-gândim este probabil cea mai controversată carte despre internet. Mai mult ca sigur o carte importantă, chiar şi pentru un sceptic ca mine. Noi-gândim o să vă inspire, o recomand cu cea mai mare căldură.

Andrew Keen, Independent

Am fost captivat de această carte. Subiectul este cât se poate de vast şi de îndrăzneţ. O lectură obligatorie pentru toţi cei care vor să înţeleagă motorul acestui secol.

Colin Tweedy, Management Today
Despre autor

Charles Leadbeater şi-a început cariera în presa scrisă (Marxism Today, Financial Times, Independent). În 1998 a primit premiul pentru jurnalism David Watt, iar în 2005 Accenture l-a desemnat printre cei mai importanţi teoreticieni ai managementului.

A lucrat, alături de Helen Fielding, la seria de articole din The Independent care a stat la baza romanului Jurnalul lui Bridget Jones.

A fost unul dintre consilierii lui Tony Blair şi se numără printre cei la care apelează guvernul Marii Britanii pe teme legate de internet şi de economia cunoaşterii.

E consultant pe probleme de inovaţie pentru BBC, Vodafone, Microsoft, Royal Shakespeare Company ş.a.

Membru al National Endowment for Science Technology and the Arts, colaborează cu agenţia londoneză Demos şi predă la Said Business School, din cadrul Oxford University.
Cuprins
Prefaţă
1. Eşti ceea ce împărtăşeşti
2. Rădăcinile culturii Noi-gândim
3. Cum funcţionează (sau nu) Noi-gândim
4. Modele de afaceri bazate pe Noi-gândim
5. Care va fi impactul culturii Noi-gândim?
6. Un lucru bun sau rău?
7. Cum am putea gândi împreună
Mulţumiri
Informaţii suplimentare
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.034 sec