Nimic de invidiat. Vieti obisnuite din Coreea de Nord

Nimic de invidiat. Vieti obisnuite din Coreea de Nord
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-8469-59-1
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 304
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Realitatea întrece orice ficţiune – o demonstrează această carte de senzaţie, distinsă cu Premiul Samuel Johnson, cel mai prestigios din Marea Britanie în domeniul non-ficţiune.

Autoarea a reuşit cu mijloacele unui jurnalist devotat adevărului să aducă la lumină vieţile oamenilor obişnuiţi din ţara cu cel mai represiv regim totalitar contemporan. În această lume nu există conexiuni la internet, aparatele de radio şi televizoarele sunt fixate pe postul guvernamental, americanii sunt „încarnarea răului”, afişarea în public a afecţiunii faţă de o altă persoană este pedepsită, iar deoarece noaptea nu se furnizează curent electric, cerul înstelat de deasupra Coreei de Nord ar putea fi cel mai limpede din Asia de Nord-Est, căci „nicio lumină artificială nu concurează cu strălucirea stelelor de pe cer”.

Cele şase poveşti de viaţă selectate de autoare sunt ale unor nord-coreeni din oraşul Chongjin, centru industrial şi minier din nordul ţării, una dintre regiunile cel mai crunt lovite de foametea din anii 1990. Destinele personajelor sunt asemănătoare cu ale altor nord-coreeni care, reuşind să fugă din ţară, au putut judeca ei înşişi cât adevăr era în cântecelul învăţat pe dinafară de toţi elevii:


Tatăl nostru, noi n-avem de ce să-i invidiem pe alţii.

Căminul ne este în braţele Partidului Muncii.

Noi toţi suntem fraţi şi surori.

Chiar dacă un ocean de foc vine spre noi, dragi copii, nu vă speriaţi,

Tatăl nostru este aici.

N-avem de ce să-i invidiem pe alţii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec