NICIUN PERICOL. Povestea adevărată a unui soldat care a luptat în războiul CIA împotriva comunismului

NICIUN PERICOL. Povestea adevărată a unui soldat care a luptat în războiul CIA împotriva comunismului
Preț: 34,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-135-841-3
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Bestseller New York Times

CARTEA CARE A INSPIRAT SCENARIUL MEMORABILULUI FILM SYRIANA

În exploziva sa carte de memorii devenită peste noapte bestseller în topul New York Times, Robert Baer dezvăluie un adevăr de natură să cutremure pe oricine este interesat nu doar de politica externă şi relaţiile internaţionale, ci şi de soarta omenirii în ansamblu: Statele Unite, deşi s-au autodesemnat poliţist al planetei, sunt asemenea unui uriaş legat la ochi. Autorul ne prezintă uimitorul proces prin care CIA a devenit un spaţiu al birocraţilor care se mulţumesc să analizeze fotografii obţinute de sateliţii orbitali şi care nu mai au habar că adevărurile despre o ţară nu se oferă singure, ci trebuie culese şi analizate. Cititorul va înţelege, cu oroare, de ce SUA nu au sprijinit revolta irakienilor care au dorit să îl înlăture de la putere pe Saddam Hussein încă din 1995, de ce au avut nevoie de un deceniu întreg pentru a afla cine le aruncase în aer ambasada din Beirut în 1983 şi de ce nu au reuşit să facă nimic pentru a ţine sub control traficul cu arme jefuite din dotările fostei armate sovietice. Deşi oferă răspunsuri la numeroase întrebări pe care politica externă americană le-a ridicat în ultimele două decenii, cartea lui Baer provoacă însă altele, cu mult mai înfiorătoare.

„Baer nu s-a temut niciodată să-şi asume riscuri în activitatea lui sub acoperire, iar poveştile misiunilor lui sunt demne de un roman de spionaj al lui Tom Clancy, numai că ele sunt adevărate.” – Seymour M. Hersh

„Provocatoare… Perspectiva unui spion privind intrigile din interiorul CIA oferită de unul dintre cei mai buni agenţi operativi pe care i-a avut vreodată agenţia.” – Washington Post Book World


ROBERT BAER

ROBERT BAER (n. 1952), fost agent operativ CIA până în 1997, când şi-a dat demisia, este, în prezent consultant internaţional, considerat a fi o autoritate în problemele Orientului Mijlociu. Este autorul mai multor cărţi dintre care două, devenite şi bestselleruri în topul New York Times, Niciun pericol. Povestea adevărată a unui soldat care a luptat în războiul CIA împotriva terorismului (2002) şi În pat cu diavolul. Cum şi-a vândut Washingtonul sufletul de dragul petrolului saudit (2003), au constituit baza pentru scenariul aclamatului film Syriana care i-a adus lui George Clooney un Oscar pentru modul în care a interpretat personajul lui Baer. A mai scris: Blow the House Down. A novel (2006), The Devil WeKnow. Dealing with the New Iranian Superpower (2008) şi The Company We Keep.A Husband-and-Wife True-Life Spy Story (2011). Este autor de editoriale pentru TIME.com şi a colaborat cu Vanity Fair, The Wall Street Journal şi The Washington Post.

A lucrat îndeaproape cu regizorul Kevin Toolis la realizarea unei serii de trei documentare pe care le-a şi narat, Cultul sinucigaşului cu bombă, dintre care primul a fost nominalizat pentru obţinerea unui Premiu Emmy în 2006. A fost intervievat în calitatea sa de specialist CIA pentru documentarul lui Robert Greenwald, Uncovered. The War on Iraq (2004) şi pentru cel al regizorului olandez Gideon Levy, Lockerbie Revisited (2009).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0126 sec