Nevoile esentiale ale copiilor

Nevoile esentiale ale copiilor
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 340
Format: 14,5x20,5
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Nevoile esentiale ale copiilor - T. Berry Brazelton, Stanley I. Greenspan


…sunt suficiente vechile repere ajutătoare, precum luarea în greutate, realizările motorii semnificative (statul în şezut, mersul de-a buşilea şi mersul) şi unele realizări semnificative cognitive şi de limbaj (de exemplu, emiterea de sunete şi apoi articularea de cuvinte)?

In prezent, putem să facem mai mult.

Toţi părinţii vor să ştie daca bebeluşul lor se dezvoltă bine şi ce să facă dacă există dificultăţi.

Putem să monitorizăm în acelaşi timp dezvoltarea intelectuală, socială şi emoţională a bebeluşului şi să depistăm dificultăţile de dezvoltare, de învăţare şi de comportament mai devreme ca niciodată.

…………………

Cu o îngrijire adaptată la diferenţele individuale, mulţi copii născuţi chiar şi cu deficienţe grave se pot dezvolta mai bine decât ar fi de aşteptat.

Intr-o analiză recentă a peste 200 de copii diagnosticaţi cu afecţiuni din spectrul autist, majoritatea s-au bucurat de o îmbunătăţire semnificativă a funcţionării psihice şi emoţionale atunci când părinţii tor şi o echipă de terapeuţi au reuşit să abordeze diferenţele individuale şi să descopere „cheile" potrivite.

Această realizare arată că trăsăturile fiziologice în sine nu limitează sau nu definesc neapărat potenţialul unui copil.

……………………

De ce au nevoie cu adevărat bebeluşii şi copiii mici?

In această carte, autorii definesc ceea ce fiecare copil trebuie să primească în primii ani de viaţă.

Ei abordează problema îngrijirilor şi tipurilor de interacţiuni care trebuie să existe între copiii mici şi părinţii sau persoanele care îi îngrijesc: creşele cu program normal sau săptămânal, în care educatoarele şi îngrijitoarele lucrează în schimburi, îngrijirea de grup, îngrijirea de către bone sau alte persoane, adopţia.

Acestei nevoi primordiale i se adaugă altele, la fel de importante: nevoia de protecţie fizică, siguranţă şi ordine, nevoia de experienţe care să se adapteze diferenţelor individuale, de experienţe de dezvoltare adecvate, nevoia de stabilire a limitelor, de structură şi aşteptări, precum şi nevoia de a trăi într-o comunitate stabilă şi suportivă, cu continuitate culturala.


T. Berry Brazelton, doctor în medicină, fondatorul Secţiei de Dezvoltare a Copilului din cadrul Spitalului de Pediatrie din Boston, este profesor emerit de pediatrie clinică la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard.

Autor a peste 200 de lucrări ştiinţifice, dr. Brazelton a scris 28 de cărţi destinate atât specialiştilor, cât şi publicului larg, printre care Touchpoints (Puncte de cotitură), tradusă în optsprezece limbi.

Una dintre cele mai importante realizări ale dr. Brazelton este Scala de Evaluare a Comportamentului Neonatal (NBAS).


Dr. Stanley I. Greenspan este profesor clinician de psihiatrie şi pediatrie la Facultatea de Medicină a Universităţii George Washington, psihiatru de copii, psihanalist-supervizor de copii la Washington Psychoanalytic Institute.


CUPRINS:


Introducere

1. Nevoia de relaţii de îngrijire permanente

2. Nevoia de protecţie fizică, siguranţă şi ordine

3. Nevoia de experienţe adaptate diferenţelor individuale

4. Nevoia de experienţe adecvate din punctul de vedere al dezvoltării

5. Nevoia de stabilire a limitelor, de structură şi de aşteptări

6. Nevoia de comunităţi stabile şi suportive şi de continuitate culturală

7. Protejarea viitorului

Modelul Touchpoints (Punctele de cotitură)

Chestionarul şi Graficul dezvoltării funcţionale


Autori: T. Berry Brazelton, Stanley I. Greenspan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec