Navigând în furtună. Pagini din istoria nescrisă a medicinii

Navigând în furtună. Pagini din istoria nescrisă a medicinii
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 512
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Navigând în furtună. Pagini din istoria nescrisă a medicinii

Pe firul vieţii d‑lui M, volumul I se constituie într‑o mărturie a unei generaţii privilegiate, a cărei existenţă a cunoscut esenţa a două orânduiri sociale – un socialism devenit totalitarism şi un capitalism democratic degenerat în anarhie şi corupţie. Cartea doreşte să inducă această stare spirituală de meditaţie celor care, în goana după profit, sacrifică, chiar fără discernământ, asupra a ceea ce trebuie să facă pentru stăvilirea răului ce proliferează orice. Calea de străbătut pe care o prefigurează lucrarea este înţelegerea mesajului dat de divinitate – cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai.

Conţinutul volumului I este uvertura la volumul II, care va aborda pregnant, pătrunzând într‑un orizont larg şi concret, ceea ce semnifică delaţiunea şi corupţia în medicină, adevărate atentate la dreptul la sănătate al omului.


Mircea Ifrim

Este student al Facultăţii de Medicină „Carol Davila” Bucureşti, finalizată cu media 10, şef de promoţie (1956-1962).

Medic, Prof. univ. dr., CS gr. I, Secretar General al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Director general adjunct al Centrului de Cercetări al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, doctor în filosofie al Academiei Internaţionale de Medicină „Albert Schweitzer”, Guvernator continental ABI-SUA.


G.C. Pienescu

Este student la Facultatea de Litere şi Filosofie din Bucureşti (1946-1950), devenind succesiv, dispecer la Direcţia Centrală a Editurilor, Poligrafiei şi Difuzării Cărţii (1950-1951), secretar general de redacţie (1952-1953), redactor principal şi şef al redacţiei de valorificare a moştenirii literare la Editura de Stat pentru Literatură şi Artă şi Editura pentru Literatură (1953-1971), ulterior la Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică (1971-1986).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec