Muzica tăcerii

Muzica tăcerii
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 272
Format: 15,2x22,5
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Cine este Amos? În spatele protagonistului acestui roman adevărat, al acestui jurnal intim scris la persoana a treia, transpare profilul biografic al autorului său.

Andrea Bocelli este unul dintre marile mituri pozitive ale celui de-al treilea mileniu, este cel mai iubit tenor din lume. Aici, în spaţiul neaşteptat al unei cărţi, artistul toscan ne dăruieşte însă o altă muzică, la fel de atrăgătoare: este „muzica tăcerii“, este vocea lumii lăuntrice a unui personaj a cărui sensibilitate face ca orice reflecţie să fie captivantă, orice confidenţă să fie preţioasă.

Îndărătul artistului de talie mondială, descoperim omul, ucenicia lui artistică şi existenţială, profunzimea valorilor sale. La fel ca Bocelli, Amos îşi cultivă talentul cu o autocritică intransigentă şi nu îşi pierde darul umilinţei nici măcar după ce vocea lui a devenit o legendă.

În paginile acestui „portret al artistului la tinereţe“, redat într-o proză limpede ca formă şi poetică în conţinut, cântăreţul parcurge încă o dată anii formării lui, într-un scenariu narativ care implică familia, prieteniile, cele dintâi iubiri şi cele dintâi succese. Departe de tentaţiile lăudăroşeniei, în paginile cărţii palpită adevărul unei vieţi destinate triumfurilor, dar, ca oricare alta, marcată şi ea de linii de pornire false, de dubii, dureri mărunte şi mari. Cu pasiunea sincerităţii, cu o duioşie dezarmantă (ca atunci când descrie raportul cu tatăl sau întâlnirea cu Veronica, tovarăşa sa de viaţă), Bocelli îl ia de mână pe cititor, făcându-l părtaş la propriul univers spiritual – atât de bogat, vulnerabil şi complex – care se oglindeşte în cuvintele cărţii.

O „muzică a tăcerii“ de neuitat, exact ca ­vocea autorului ei.

Giorgio De Martino

Andrea Bocelli s-a născut în comuna Lajatico din provincia Pisa, la 22 septembrie 1958. Licenţiat în drept, el este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene muzicale ivite în ultimii ani.

După ce, în anul 1994, a fost câştigătorul Secţiunii „Propuneri noi“ la Festivalul Sanremo, a ajuns în vârful clasamentelor dis­cografice internaţionale şi a vândut peste 70 de milioane de discuri.

Ambasador al tradiţiei muzicale italiene, Bocelli a apărut în spectacole alături de cei mai proeminenţi artişti ai muzicii contem­porane, pe principalele scene din lume. Aceste spectacole, precum şi faima adusă de o carieră discografică fără precedent, au făcut să-i fie dedicată o stea pe celebra „Walk of Fame“ din Hollywood.

Pentru mine, muzica este o nevoie,
la fel ca nevoia de iubire;
şi, mai presus de orice, este şi destinul meu,
ineluctabil ca trecerea timpului.Titlu original: La musica del silenzio

Traducător: Cornelia Dumitru

Copertă: Sandra Luzzani

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 272

Format: 15,20 × 22,5 cm

ISBN: 978-606-588-496-0

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.059 sec