Moştenitoarea

Moştenitoarea
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 242
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

„Am fost de mai multe ori întrebată ce m-a făcut să scriu un roman istoric despre înfiinţarea oraşului Freiburg.
Am avut mai degrabă motive sentimentale. Atunci când soarta m-a adus tocmai aici, am fost mirată de asemănările dintre oraşul meu natal, Sibiu, bogat şi în tradiţii germane, pe care nu l-am putut uita niciodată, şi aceste locuri. De la fereastră văd munţii care-mi amintesc de natura de acolo, unde mi am petrecut copilăria fericită. Şi arhitectura celor două oraşe este asemănătoare, ceea ce este explicabil, dat fiind că landul Baden a fost vreme îndelungată sub dominaţie habsburgică, întocmai ca şi Ardealul.
Dar am avut şi alte motive. Printre ele, fascinaţia istoriei unei familii princiare pragmatice, ducii Zähringer, numiţi «întemeietorii de oraşe», care au înfiinţat, pe lângă Freiburg, oraşe ca Villingen, de la izvoarele Dunării, Berna, Fribourg, din Elveţia, şi altele, cu o arhitectură specifică, cu o concepţie unitară, foarte precisă, neobişnuită pentru acele vremuri, sfârşitul primului mileniu, când se încheia o epocă, pentru a face loc alteia, noi." (Lidia STĂNILOAE)Lidia Stăniloae

LIDIA STANILOAE este nascuta la 8 octombrie 1933 in Sibiu, fiica a parintelui profesor Dumitru Staniloae si a sotiei sale Maria. Intre 1951 si 1955 urmeaza cursurile Facultatii de Fizica - Sectia Fizica Atomica a Universitatii din Bucuresti, fiind eleva academicianului profesor dr. Horia Hulubei. Lucrarea sa de diploma este prima lucrare din Romania, despre teoria fisiunii nucleare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec