Modalitati de participare la comiterea crimelor date in competenta instantelor penale internationale

Modalitati de participare la comiterea crimelor date in competenta instantelor penale internationale
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-678-744-4
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 352

DESCRIERE

Lucrarea de fata reprezinta o cercetare stiintifica valoroasa, inedita in peisajul literaturii juridice contemporane romanesti. Nu doar ineditul cercetarii ii confera originalitate, ci si analiza pertinenta a conceptelor, documentata cu trimiteri la continutul hotararilor cu valoare de precedent judiciar, urmarite de la primele cazuri rezolvate de Tribunalele Penale Internationale pentru fosta Iugoslavie si, respectiv, pentru Ruanda, pana la cele recente ale Curtii Penale Internationale.

Structurand rezultatul cercetarii sale in sapte capitole, autorul a reusit sa elaboreze o monografie riguroasa, utila deopotriva teoreticienilor si practicienilor dreptului penal si procesual penal, in care analizeaza, intr-o succesiune logica si intr-un stil clar, sobru si analitic, atat probleme de ordin general privind tribunalele internationale ad-hoc si competenta Curtii Penale Internationale, cat si aspectele particulare ale modalitatilor de participare la comiterea crimelor date in competenta acestor instante.

In conditiile in care are loc un proces evident si implacabil de globalizare, acest studiu constituie un demers de oportunitate si de conotatie stiintifica prin alinierea normelor penale nationale la modele conceptuale consacrate in jurisprudenta unor instante de factura supranationala. In acest sens, este suficient sa mentionam ca noul Cod penal roman incrimineaza infractiunile de genocid, contra umanitatii si de razboi intr-o maniera identica cu prevederile din Statutul Curtii Penale Internationale privind crimele date in competenta materiala a acestei instante.


Titlu: Modalitati de participare la comiterea crimelor date in competenta instantelor penale internationale
Autori: Liviu-Alexandru Lascu
Editura: Hamangiu
Pagini: 352
Data aparititei: 20 Septembrie 2013
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-678-744-4

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0116 sec