Mierea - Proprietăţi şi utilizări

Mierea - Proprietăţi şi utilizări
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068527024
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 135

DESCRIERE

Mierea - Proprietăţi şi utilizări - Daniela Guaiti

Uşor digerabilă, gustoasă şi sănătoasă, bogată în proprietăţi curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex şi ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple şi autentice, dar şi de cei care au nevoie de diete speciale.

În această carte sunt prezentate varietăţile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar şi sortimentele româneşti cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie şi în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase reţete pentru sănătate, uşor de realizat şi la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum şi un număr impresionant de reţete de mâncăruri sărate, deserturi şi băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii.


Cuprins:
 
  • Mierea - o minune a naturii
  • Un deliciu de culoarea chihlimbarului
  • Mierea în istorie
  • Un dar al albinelor
  • O ierarhie complexă
  • De la flori la miere
  • Mâna omului
  • Mierea şi legislaţia
  • Eticheta
  • O sursă de sănătate şi bunăstare
  • Chimia mierii
  • Proprietăţile terapeutice
 
  • Varietăţi de miere
  • Mierea polifloră
  • Mierea monofloră
  • Alte sortimente de miere româneasc?
  • Sortimente mediteraneene din Italia
 
  • Mierea în cămară, în bucătărie şi în cosmetică
  • Conservarea
  • Ingredient cosmetic
  • În bucătărie
 
  • Creme, balsamuri şi împachetări
  • Reţete pentru bunăstare şi sănătate
 
  • Mierea ca elixir
  • Lichioruri, ceaiuri, sucuri ţi siropuri
 
  • Mierea în bucătărie
  • Mâncăruri sărate
  • Deserturi rustice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.021 sec