METODICA PREDARII EDUCATIEI PLATICE

METODICA PREDARII EDUCATIEI PLATICE
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 16,5X23,5
Categoria: Didactice

DESCRIERE

Integrarea educatiei plastice in ansamblul procesului de invatamant inca de la varsta prescolara urmareste formarea treptata a deprinderii copiilor de a se exprima cu ajutorul elementelor de limbaj plastic, de a pricepe, judeca si crea frumosul in arta si prin arta.

Lucrarea de fata le propune cadrelor didactice sa urmareasca "inovatia" artistica la prescolari si scolarii mici, sa depisteze aptitudini artistice si sa faciliteze dezvoltarea legaturilor interdisciplinare. Educatia plastica este cea care dezvolta la copii gandirea creatoare, sensibilitatea si gustul estetic.
Alaturi de reperele teoretice referitoare la elementele de limbaj si la didactica predarii educatiei plastice in functie de particularitatile de varsta ale elevilor, cadrele didactice vor gasi exemple practice si ilustratii care le vor ajuta sa desfasoare eficient si creativ fiecare activitate. Pe langa materialele de specialitate, sunt prezentate si alte suporturi de predare-invatare-evaluare, precum si propuneri de planificari calendaristice sau de proiecte didactice.

RECENZII

Rating general
2 (1 recenzie)
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
1
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
Recenzia așteaptă moderarea. Afișează recenzia.
2
Aceasta lucrare este extrem de limitata. Foarte multe tehnici si procedee des folosite in scoala si gradinita nu sunt prezentate, in schimb sunt descrise unele care nu pot fi folosite in scolile si gradinitele noastre. Desi titlul pretinde ca lucrarea se adreseaza si cadrelor didactice in invatamantul prescolar, capitolul care se adreseaza acestui nivel cuprinde doar 2 pagini. Asadar nu recomand aceasta lucrare educatoarelor, ci doar acelora care vor sa citeasca niste elemente de teorie. Toate exemplele date sunt limitate la pictura, domeniul de specialitate al autoarei, nimic altceva. Sunt alte lucrari pe piata mai aproape de ceea ce se face la orele de educatie plastica in scoala si gradinita...

Cărți noi - Didactice

Created in 0.055 sec