Melodia secretă: şi Omul a creat Universul

Melodia secretă: şi Omul a creat Universul
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Universul ni se va dezvălui într-o zi în toată realitatea sa? Vom ajunge să descifrăm secretul melodiei sale? Cum a putut infinitul mic să nască infinitul mare și cum a fost posibil ca întreg universul, cu sutele sale de miliarde de galaxii, să țâșnească dintr-un „vid microscopic“? Cum s-a născut, datorită alchimiei creatoare a stelelor și existenței planetelor, viața și conștiința?
Sunt câteva din problemele pe care această carte le abordează. Ea se adresează acelui om cultivat, interesat de lumea care-l înconjoară și de progresele recente în studiul Cosmosului, dar care nu beneficiază de bagajul științific al specialistului. Refăcând evoluția, de-a lungul istoriei, a viziunii despre Univers pe care a construit-o ființa umană, autorul acordă o atenție specială universului actual, acela al Big Bang-ului. În același timp el abordează câteva probleme care apar în mod inevitabil când vorbim despre originea Universului: am ajuns aici din întâmplare sau prezența noastră în Univers înseamnă că există un Creator?

Născut la Hanoi, TRINH XUAN THUAN a studiat la CaliforniaInstitute of Technology și la Princeton University, unde aobținut un doctorat în astrofizică. Din 1976, predă astrofizicala Universitatea Virginia și este cercetător asociat la Institutulde Astrofizică din Paris. Dintre cărțile sale menționăm:– Le destin de l’U nives(Gallimard, 1992)– Le Chaos et l’Harmonie(Fayard, 1998)– Les Voies de la Lumière: Physique et métaphysique duclair-obscur(Fayard, 2007)– Voyage au coeur de la Lumière(Gallimard, 2008)– Le cosmos et le lotus (Albin Michel, 2011)În 2007 Trinh Xuan Thuan a primit Premiul AcademieiFranceze pentru lucrarea Les Voies de la Lumière, apreciatăca inspiratoare a unei noi etici, iar în 2009 a fost recom-pensat cu Premiul Kalinga al UNESCO pentru activitatea depopularizare a științei.

Colecţia transdisciplinară „Ştiinţă, Spiritualitate, Societate“
se adresează unui public larg, interesat de interacţiunea dintre ştiinţă, artă,
literatură, spiritualitate, religie şi societate în secolul XXI.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.060 sec