Medierea. Oxigen pentru o societate moderna

Medierea. Oxigen pentru o societate moderna
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-673-125-6
Anul publicării: 2013
Pagini: 372
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Medierea reprezinta un mijloc de rezolvare a con¬flictelor iar legislatia din Romania, ca si cea din alte tari, in confor¬mitate cu directivele europene, recomanda judecatorilor, avocatilor si partilor sa recurga la mediere in cadrul procedurilor judiciare pentru a gasi o solutie mai buna.

Acesta poate fi, de asemenea, un mijloc de a preveni conflictele. In tarile in care medierea este deja bine dezvoltata, avocatii vor sugera sa se apeleze la mediere inainte de a merge la tribunal.

Existenta unei clauze de mediere in contract este deosebit de eficienta. Aceasta clauza va obliga partile sa apeleze la mediere inainte de a merge la tribunal. S a dovedit ca aceasta metoda ajuta la salvarea rela¬tiilor comerciale prin instituirea unui proces de negociere (asistata) inainte de declararea existentei unui conflict si apelarea la instanta.

Medierea poate fi, de asemenea, un instrument de gestiune. Com¬paniile sunt din ce in ce mai mari si au entitati specializate in functie de domeniul tehnic sau localizarea geografica. Relatiile dintre astfel de enti¬tati sunt adesea dificile. Daca superiorul alege intre ele, acest lucru va genera frustrare si resentimente, care la randul lor dau nastere unor conflicte permanente ce consuma resursele organizatiei.

Daca, dimpotriva, managerul utilizeaza tehnici de mediere pentru a ajuta diferitele entitati in gasirea celei mai bune solutii, acest lucru va genera emotii pozitive si ii va face pe oameni sa accepte in mod sincer solutia respectiva, ceea ce va asigura punerea ei in aplicare.

Nu exista nicio limita cu privire la cat de multe se pot realiza prin mediere.
Date tehnice

Titlu: Medierea. Oxigen pentru o societate moderna
Pret: 42, 00 RON
ISBN: 978-606-673-125-6
Format: A5

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0133 sec