Medierea in cazurile penale. Cu referiri la Noul Cod de procedura penala

Medierea in cazurile penale. Cu referiri la Noul Cod de procedura penala
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 128
Categoria: Penal

DESCRIERE

Lucrarea Medierea în cauzele penale este unică în publicistica juridică românească, pentru prima dată fiind tratată instituţia medierii în materie penală, mai ales sub aspectele ei practice.

Autorul ca magistrat, care interpretează şi aplică legea, face observaţii pertinente şi nuanţate asupra acesteia, surprinzând necorelaţii, inadvertenţe, atât cu privire la medierea pe latură penală, cât şi pe latura civilă a cauzei.

Mai mult, autorul nu se rezumă numai la această privire critică, ci face şi propuneri cu referire la modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, propuneri analizate şi din perspectiva Noului Cod de procedură penală şi a proiectului de lege de punere în aplicarea acestuia şi de modificare şi completare a unor acte normative care cuprind dispoziţii procesuale penale.

Analizând medierea nu numai în planul dreptului intern, dar şi în raport şi de reglementările europene în materie, lucrarea se constituie şi ca un îndemn adresat organelor judiciare în vederea punerii în aplicare a instituţiei medierii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec