Matilda. Prim-balerina Teatrului Imperial Rus si amanta Tarului Nicolae al II-lea - Matilda Ksesinskaia

Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 416
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Nascuta in Rusia tarista, intr-o familie de artisti, Matilda Ksesinskaia a studiat baletul de la o varsta frageda, dovedind un talent iesit din comun. In cadrul spectacolului de debut s-a facut remarcata nu doar de catre tar si de catre tarina, profund impresionati de maiestria sa, ci si de catre tarevici, care a fost de-a dreptul vrajit de frumusetea ei. Intre cei doi tineri s-a infiripat o poveste de dragoste romantica si tragica, deopotriva, care a durat mai bine de trei ani, pana cand Marele Duce s-a logodit cu viitoarea imparateasa Alexandra.

Autoarea isi descrie intr-un mod plin de culoare cariera, prieteniile si dusmaniile, dar si amorurile, caci a fost iubita lui Nicolae al II-lea si a doi Mari Duci, dintre care unul, Andrei Vladimirovici, varul ultimului tar, i-a devenit sot.

Dragoste si tradare, lux aristocratic si saracie lucie, razboi si pace – aceasta poveste le are pe toate, reusind sa captiveze si, totodata, sa deschida o fereastra spre una dintre cele mai fascinante perioade din istoria Rusiei: ultimele decenii ale imperiului si Revolutia Rosie care a adus sfarsitul unei lumi.

 

Matilda-Maria Feliksovna Ksesinskaia (1872−1971), cunoscuta drept printesa Romanovskaia-Krasinskaia dupa casatoria cu Marele Duce Andrei Vladimirovici, a fost o balerina rusa de origine poloneza, prim-balerina a Teatrelor Imperiale din Sankt Petersburg. Dupa Revolutia Rusa a emigrat in Franta, unde si-a deschis o scoala de balet in cadrul careia s-au format unele dintre cele mai celebre staruri ale baletului din secolul al XX-lea: Margot Fonteyn, Alicia Markova, Tatiana Riabuskina, Tamara Tumanova si Maurice Béjart.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0453 sec