MATEMATICA Teme suplimentare pentru clasa a V-a SEMESTRUL 1

DESCRIERE

Parcurgerea manualului, consultarea notiţelor din clasă, rezolvarea temelor rămân fundamentale pentru elevi.
Prin lucrarea noastră am dorit să deschidem şi o altă portiţă spre cunoaştere, spre noi aplicaţii care în anii următori de şcoală îşi vor dovedi utilitatea.
Am ales tipuri semnificative de probleme pe care le-am analizat şi rezolvat, propunând apoi cititorului exerciţii asemănătoare.
Este important ca elevul să se obişnuiască să cerceteze singur, să descopere probleme şi metode noi de rezolvare şi să-şi pună continuu întrebări.
Originalitatea şi utilitatea lucrării constau într-o explicare mai clară a conceptelor, în multitudinea de probleme rezolvate, în mici incursiuni în istoria matematicii, pete de culoare în zborul spre adevăr.Costel Chites
Profesor gr. I la Colegiul Naţional de Informatică ?Tudor Vianu? din Bucureşti, doctor în matematică, lector dr. la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, cu o activitate de 10 ani ca inspector de matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, membru în comitetul de redacţie al ?Gazetei Matematice?, redactor al revistei ?Arhimede? şi al revistei ?Argument?; a publicat manuale pentru clasele IX-XII, culegeri de exerciţii şi probleme şi lucrări cu caracter metodic.Daniela Chites
Profesor gr. 1 la Şcoala nr. 79 ?Academician Nicolae Teodorescu? din Bucureşti, metodist, coautor al mai multor auxiliare şcolare de matematică pentru gimnaziu, publicate la diferite edituri, cât şi autor al unor articole în reviste de specialitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec