MARILE ENIGME ALE RAZBOIULUI SECRET

DESCRIERE

Când au fost anunţaţi că ar fi trebuit să pregătească invadarea Siciliei, şefii marinei americane au avut o idee  genială: de ce să nu fie folosit ajutorul acelei faimoase „Mafii” siciliene, organizaţie criminală ale cărei ramificaţii erau înfipte adânc în lumea interlopă din SUA?

 


 

La începutul anului 1942, englezii sunt la ananghie. La Londra, Winston Churchill îşi dă seama că înfrângerile succesive ale forţelor sale compromit grav prestigiul Marii Britanii în Asia... Atunci, răsare steaua unui om aproape necunoscut: locotenent-colonelul Wingate.

 


 

Ce drum lung a parcurs deja de când era doar un simplu servitor! Se revede copil, la Priştina, unde  afirmă că s-a născut în ziua de 28 iulie 1904, la 360 de kilometri sud de Belgrad. …. Destinul extraordinar al lui „Cicero” s-a împlinit. Dar pune trei probleme.

 


 

Când au fost paraşutaţi, în ziua de 17 septembrie 1944,  la câţiva zeci de kilometri în interiorul liniilor germane, misiunea lor trebuia să fie de scurtă durată: să cucerească podul de la Arnhem, să ocupe ambele maluri, să pregătească şi să menţină poziţia, aşteptând sosirea pe cale terestră a grosului forţelor Armatei a II-a.

 


Gestapoul ştia că cel care a fost cel mai mare şef al serviciilor de spionaj pe care l-a avut vreodată Germania ţinuse un jurnal. Se spunea că  acolo era scris totul: descrierea minuţioasă a enormei pânze de păianjen pe care Canaris o aruncase asupra întregii lumi; istoria secretă a celui de-al III-lea Reich,  precizări redutabile despre Hitler şi tovarăşii lui, relatarea  tuturor comploturilor urzite pentru debarasarea Germaniei de nazism.

 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0219 sec