Mari enigme ale istoriei

Mari enigme ale istoriei
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Pagini: 304
Format: 14x21
Categoria: Colectia Istorie

DESCRIERE

Mari enigme ale istoriei

A supravieţuit marea ducesă Anastasia execuţiei bolşevice? S-a sinucis, într-adevăr, Marilyn Monroe sau a fost asasinată? A murit Ludovic al XVII-lea în închisoarea din Templu, la vârsta de numai zece ani? Ce se petrece, de fapt, în Triunghiul Bermudelor? Cine a fost Omul cu Masca de Fier? Unde se găseşte comoara templierilor? Napoleon a fost otrăvit sau a murit din cauze naturale, pe insula Sfânta Elena?

Întrebari rămase multă vreme fără răspuns, subiecte care au captat atenţia publică de-a lungul timpului, suscitând curiozitatea oamenilor din întreaga lume şi provocând, uneori, scandaluri răsunătoare…

Cartea de faţă explică toate aceste enigme celebre, dar şi alte mistere mai puţin cunoscute, evitând cu grijă capcana senzaţionalului şi a teoriilor fanteziste lipsite de orice temei. Cele 23 de povestiri pline de suspans, de revelaţii şi de răsturnări de situaţie îi vor convinge şi pe cei mai sceptici cititori că realitatea bate de multe ori ficţiunea şi că istoria este, de departe, cel mai captivant roman.

Pierre Bellemare (n. 1929) este un cunoscut scriitor, romancier, prezentator de televiziune şi actor francez. În urma colaborării sale fructuoase cu Jean-François Nahmias (n. 1944), reputat istoric şi scriitor francez, au apărut mai multe romane şi volume de povestiri thriller şi poliţiste de succes, printre care Asasinii, Dosarele morţii, Nopţi de coşmar, dar şi lucrări de nonficţiune, precum Marile crime ale istoriei.


Data apariţie: februarie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec