Marea trecere

Marea trecere
Preț: 34,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 564
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Claudia Asanachescu

Autor distins cu Premiul Pulitzer

Al doilea volum din Trilogia Frontierei, ce cuprinde romanele All the Pretty Horses (Calutii mei, caluti frumosi, Polirom, 2011) si Cities of the Plain (1998).

Actiunea romanului Marea trecere este plasata spre sfirsitul anilor ’30, inainte si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Billy Parham, protagonistul, un cowboy aflat la virsta adolescentei, prinde in capcana o lupoaica, dupa ce aceasta atacase vitele de la ferma familiei sale. Dar, in loc sa o omoare, hotaraste sa o duca inapoi in tinuturile de unde venise, strabatind intinderile nesfir­site de prerie si muntii aflati la granita cu Mexicul. Calatoria lor curajoasa, prin locuri inspaimintator de pustii, insa atit de frumoase, ajunge in impas din clipa in care dau peste oameni. Baiatul devine martor al unor intimplari la limita dintre basm si cosmar, intr-o lume marcata de atita cruzime si violenta, incit nu pare a fi guvernata decit de legea implacabila a mortii.

„Marea trecere este legat tematic de bestsellerul Calutii mei, caluti frumosi: recunoastem acelasi stil simplu si cuprinzator, asemanator intinderilor nemiloase de stepa pe care le descrie, aproape beckettian in amestecul sau de umor sec si disperare existentiala.” (Library Journal)

„Pentru cititorii care cad sub vraja romanelor lui McCarthy, pasajele sale sonore sint ca o furtuna – intunecate, cu nori grei, amenintatori. Ceea ce il face sa fie un scriitor redutabil este autoritatea tonului pe care o capata cele mai reusite fragmente din Calutii mei, caluti frumosi si Marea trecere; McCarthy nu se complace in jocul ironiilor, al artificiilor stilistice sau al tiradelor autoreferentiale, ci raspunde acelei chemari de moda veche a scriitorului ca martor al adevarului.” (The Observer)

„Nelinistit, adeseori brutal si fatalist dincolo de orice limita, romanul exprima inca o data viziunea sumbra pe care pare sa o aiba McCarthy asupra lumii. Si, pentru ca este unul dintre cei mai mari maestri ai prozei americane, povestile sale sint pasionante si convingatoare. Momente de viata aparent obisnuite capata anvergura unor revelatii religioase.” (Kirkus Reviews)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec