Marea teorema a lui Fermat
33,95 lei
35,00 lei (-3%)

Marea teorema a lui Fermat

Marea teorema a lui Fermat
-3%
Preț: 33,95 lei
35,00 lei (-3%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: a IV-a
Pagini: 344
Format: 13x20
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

„Am descoperit o demonstraţie cu adevărat minunată, dar nu am aici destul spaţiu pentru a o scrie.“ Acestea sunt cuvintele notate de ilustrul matematician Pierre de Fermat pe marginea unei pagini din ediţia Aritmeticii lui Diofant, în 1637. Vreme de 358 de ani, marii matematicieni ai lumii au încercat în zadar să găsească demonstraţia teoremei lui Fermat, devenită simbol al misterului matematic. Eforturile lor au condus la deschiderea unor noi domenii de cercetare şi au făcut, în acelaşi timp, ca perspectiva dezlegării enigmei să devină un fel de Fata Morgana. În 1995, englezul Andrew Wiles reuşeşte ceea ce părea până atunci imposibil. Demonstraţia lui nu numai că rezolvă cea mai celebră problemă matematică, dar stabileşte legături adânci între domenii aparent îndepărtate ale matematicii.
Cartea lui Simon Singh e povestea minunată a căutării demonstraţiei teoremei lui Fermat, precum şi povestea dezvoltării matematicii înseşi, spusă pe înţelesul tuturor.


S-a nascut in Anglia, unde parintii sai, originari din Punjab (India), emigrasera in 1950. A studiat fizica la Imperial College si a obtinut titlul de doctor in fizica particulelor elementare la Universitatea Cambridge. Dupa ce a lucrat timp de cinci ani la serialul de televiziune Tomorrow's World de la BBC, in 1996 a regizat si a fost coproducatorul unui documentar despre Marea Teorema a lui Fermat, film premiat de criticii englezi. A scris – pe langa bestseller-ul Ultima teorema a lui Fermat – o pasionanta istorie a criptologiei, The Code Book.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.057 sec