Marea Neagra. O istorie

Marea Neagra. O istorie
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 296
Format: 16,5x23,5
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Traducere de Dorian Branea si Cristina Cheveresan
 
Cea mai cuprinzatoare istorie a Marii Negre, din Antichitate pina in epoca moderna
 
Tinuturile din jurul Marii Negre au o istorie zbuciumata. Desi in ultimele decenii au fost afectate de conflicte etnice, colaps economic si rivalitati, tarile din aceasta regiune si-au pastrat totusi mostenirea si interesele comune. In prezent, Marea Neagra este mai importanta ca niciodata, ea facind legatura intre Balcani, Asia Centrala si Orientul Mijlociu. Charles King descrie evolutia in timp a acestei zone, de la Pontus Euxinus din Antichitatea greaca si latina la popoarele migratoare, bizantinii si in cele din urma turcii Evului Mediu, apoi la cele doua mari puteri, Imperiul Otoman si Rusia, sub semnul carora a stat epoca moderna. Vedem astfel cum de-a lungul secolelor Marea Neagra a devenit, dintr-o simpla granita, o regiune care a facilitat contactul intre comunitati religioase, imperii, iar mai tirziu natiuni si state.
 
„O carte esentiala pentru toti cei care considera ca trebuie sa fie informati in legatura cu asa-numita «Chestiune orientala» si care, in secret, se tem ca e prea tirziu pentru asta.” (The Guardian)
 
Cuprins:
O arheologie a marii • Pontus Euxinus, 700 i. Hr. - 500 d. Hr. • Mare Maggiore, 500-1500 • Kara Deniz, 1500-1700 • Ciornoe More, 1700-1860 • Marea Neagra, 1860-1990

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.081 sec