Marea carte de intrebari si raspunsuri - Antonella Meiani

Marea carte de intrebari si raspunsuri - Antonella Meiani
Preț: 74,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-0666-2
Anul publicării: 2016
Pagini: 240
Categoria: Enciclopedii

DESCRIERE

Fenomene atmosferice, animale, plante, dinozauri, corp uman, stiinta si tehnologie, astronomie... tot atatea domenii fascinante care iti starnesc interesul si te indeamna sa iti pui intrebari, ca sa inveti ceva nou si sa iti satisfaci curiozitatea.
    Fiecarei intrebari i se raspunde printr-un text formulat simplu si concis, pe intelesul tuturor, insotit de ilustratii si fotografii sugestive si edificatoare.
    In plus, casete de text iti ofera detalii pentru aprofundarea subiectului, punandu-ti la incercare cunostintele generale si prezentandu-ti totodata o serie de recorduri pe care cu greu ti le-ai fi putut imagina.
    O carte care te informeaza, te educa si te binedispune.

     Fragment din enciclopedie:
 
    „PAIANJENUL ESTE O INSECTA? 
 
    Paianjenii nu sunt insecte, ci arahnide; au 8 labute, iar corpul lor este format din 2 parti, cap si abdomen. Din aceeasi clasa fac parte si scorpionii. Speciile de arahnide depasesc 70000, aproape toate fiind terestre. Paianjenii, care numara circa 30000 de specii, sunt pradatori de temut: dupa ce si-au prins victima, o omoara cu venin si o injecteaza cu unele substante care dizolva tesuturile acesteia, in asa fel incat el sa le poata suge... 
    VADUVA NEAGRA. Muscatura acestui paianjen este mortala: otrava sa este mult mai puternica decat otrava unui sarpe cu clopotei. Numai femelele musca; masculii sunt inofensivi. 
    TARANTULELE. Unele tarantule, uriasi paianjeni parosi, cu diametru de 20 cm, isi inmoaie prada cu ajutorul unui lichid intestinal care le dizolva tesuturile si le transforma in pasta. Perii de la gura elimina apoi bucatile care sunt inca prea... mari!

    CINE, CUM, CAND - Cum se reproduc paianjenii?
    In general, paianjenii depun pe plante un numar variabil de oua protejate de o panza de paianjen si supravegheate de femela care uneori le poarta cu sine infasurate in matase. Cand micutii ies din oua, ei raman catva timp cu mama, apoi, agatati de primul lor fir de matase, se lasa transportati de vant in cautarea unui loc in care sa se stabileasca.
 
    RECORDURI
    - Femela de Nephila komaci este cel mai mare paianjen tesator auriu (12 cm diametru), urmata de tarantule goliat, mancatoare de pasari: a fost gasit un exemplar cu membre de 28 cm, cam cat inaltimea acestei pagini.
    - Cel mai mic paianjen este Patu marplesi, cat un punct; are o lungim sub jumatate de milimetru.
    - Paianjenul Oonops depune numai doua oua, iar Mygalomorphus peste 3000.
    - Unii paianjeni tropicali construiesc panze din matase galbena si alba lungi de pana la 3 m.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.062 sec