Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal - Vol. II

Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal - Vol. II
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 478
Format: 17x24
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei: Iunie 2011

Descriere: Lucrarea "Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal - Vol. II" reflectă în sistematizarea infracţiunilor din Partea specială mutaţiile intervenite în ordinea valorilor sociale ocrotite de legea penală, ca urmare a încercării, încă neterminate, a societăţii româneşti de a se aşeza în ordinea unui stat de drept, în care omul şi proprietatea sa sunt valorile sociale cărora politica penală legislativă şi cea judiciară trebuie să le acorde protecţia şi siguranţa necesară dezvoltării lor.

"Manual de drept penal. Partea speciala. In conformitate cu noul Cod penal - Vol. II" destinat studenţilor anului III şi în egală măsură practicienilor, anticipează problemele pe care le va implica, într-un viitor care se anunţă apropiat, aplicarea prevederilor noului Cod penal în cazul infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului.

Analiza conţinutului constitutiv al infracţiunilor, de multe ori substanţial diferit de cel al infracţiunilor existente în actualul Cod penal, este realizată printr-o prezentare comparativă a acestor incriminări, autorii încercând în acest mod să uşureze asimilarea în practică a noilor reglementări, fapt care face manualul util şi în perfecţionarea pregătirii profesionale a practicienilor dreptului penal.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.021 sec