Manual de drept administrativ. Partea II. Caiet de seminar editie a 2-a, revizuita, completata si actualizata

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Pachetul contine:

1. Drept administrativ - Partea a II-a
Disciplina Drept administrativ este sistematizata in doua parți: Partea I este dedicata autoritaților care realizeaza administrația publica și este imparțita in capitole precum: Președintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Funcția publica și funcționarii publici, Autoritațile administrației publice locale. Partea a-II-a este alocata tratarii formelor de activitate a autoritaților publice, fiind la randu-i imparțita in patru capitole precum: forme concrete de activitate a autoritaților publice; controlul asupra activitații autoritaților publice, raspunderea autoritaților publice și in final, trateaza particularitați ale domeniului public și proprietații publice.

Un spațiu destul de larg a fost dedicat actului administrativ și contenciosului administrativ dar și celor trei forme ale raspunderii in dreptul administrativ, respectiv raspunderea administrativ-disciplinara, raspunderea administrativ-patrimoniala și raspunderea administrativ-contravenționala.

Acest curs trateaza in exclusivitate Partea a-II-a a disciplinei. Primul capitol al Parții a-II-a debuteaza cu analiza formelor de activitate ale administrației publice, analizand atat formele de activitate producatoare de efecte juridice cat și formele de activitate care nu produc efecte juridice.

2. Manual de drept administrativ. Partea a II-a. Caiet de seminar. Editia a II-a, revizuita, completata si actualizata.
Lucrarea Manual de drept administrativ. Caiet de seminar. Partea a II-a, editia a II-a, revizuita, completata si actualizata trateaza problematica dreptului administrativ – partea speciala si se adreseaza deopotriva studentilor facultatilor de drept sau cu profil administrativ, in pregatirea activitatii de la seminar.

Demersul didactic cuprinde o parte teoretica si aplicatii practice in cadrul fiecarei teme abordate. S-a pastrat aceeasi formula ca la primul volum datorita reactiilor pozitive ale studentilor, insa continutul lucrarii a fost revizuit, completat si actualizat.

Materialul prezentat urmareste sa faciliteze accesarea informatiilor primite deja de studenti de la orele de curs. Structura lucrarii cuprinde 14 teme, corespunzatoare fisei disciplinei din planul de invatamant pe un semestru si anume: actul administrativ, contenciosul administrativ, raspunderea in dreptul administrativ, domeniul public-dreptul de proprietate publica si modalitati de exploatare ale acestuia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0186 sec