Manual de analiza a politicii externe

Manual de analiza a politicii externe
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 456
Categoria: Stiinte Politice

DESCRIERE

Semnate de specialisti recunoscuti in stiinte politice, dar si de citiva actori de prim-plan ai politicii externe romanesti, textele reunite in acest manual abordeaza o gama ampla de teme specifice domeniului. Dupa consideratiile privind luarea deciziilor in politica externa a Romaniei, este analizata din punct de vedere teoretic intreaga problematica a disciplinei: dreptul la participare, etica, interesul national, securitatea nationala, regimurile politice sau teoria jocurilor. Sectiunea de final este un studiu aplicat al unor subiecte precum nasterea lumii unipolare, regiunea Marii Negre, antiamericanismul, relatiile dintre Romania si Ungaria, politica de extindere a Uniunii Europene sau formarea diplomatilor intr-o lume din ce in ce mai globalizata. Primul manual de analiza a politicii externe din peisajul academic romanesc se adreseaza specialistilor din domeniile relatiilor internationale, diplomatiei, securitatii nationale, economiei, precum si studentilor de la facultatile de profil.Cuprins:
Luarea deciziei in politica externa romaneasca: viziunea presedintilor republicii • Luarea deciziei in politica externa romaneasca: viziunea ministrilor de Externe • Teorii ale politicii externe • Practica politicii externe

RECENZII

Rating general
3.5 (2 recenzii)
5 stele
0
4 stele
1
3 stele
1
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
3
Pai Paleologule, tu lipseai aici...ca oi fi tu si foarte priceput la politica externa, ce sa zic! Daca nu era tati mai prindeai jobul ala de ambasador? Aud? Iar pe autori de ce ii lauzi? Ce interes ai?
4
In ciuda unor mici scapari si lipsuri manualul e o premiera in Romania si acopera o lipsa de 2 decenii. L-am rasfoit si mi-a placut, mai ales tinerilor diplomati cred ca le va fi util.

Titluri de același autor

Created in 0.024 sec