Mantuirea - Dar si Lupta - Parintelui Arsenie Boca

Mantuirea -  Dar si Lupta - Parintelui  Arsenie Boca
Preț: 8,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 96

DESCRIERE

Mantuirea, dar si lupta - Pr. Arsenie Boca

Calea mântuirii o numim calea Lui Dumnezeu pentru că, cel dintâi, El a mers pe ea.

De la început e bine să plecăm cu câteva lucruri ştiute şi anume: că toţi oamenii, fără deosebire, suntem în aceeaşi vreme şi fiii oamenilor şi fiii lui Dumnezeu. Adică, după trup suntem făpturi pământeşti, iar după duh făpturi cereşti, care însă petrecem vremelnic în corturi pământeşti. De la Dumnezeu ieşim, petrecem pe pământ o vreme şi iarăşi la Dumnezeu ne-ntoarcem.

Fericit cine se-ntoarce şi ajunge iar Acasă, rotunjind ocolul. Aceasta e cărarea.

Unii însă nu se mai întorc...

Sunt cei ce ascultă de o vrajă vrăjmaşă, care îi scoate din cale şi, cu pofte pieritoare, îi încâlceşte în lume. Vraja aceea, a păcatului, cu vremea le slăbeşte mintea şi în aşa fel le-o întoarce, încât ajung să zică binelui rău şi răului bine şi din fiii lui Dumnezeu se fac vrăjmaşii lui Dumnezeu. Vremea li se gată, lumina minţii li se stinge... şi aşa îi prinde noaptea - moartea - rămaşi rătăciţi de Dumnezeu si neîntorsi Acasă. (...)

Că de la cârma minţii atârnă încotro pornim şi unde să ajungem. *

înaintea minţii oamenilor se deschid două căi: una lată, plină de ademeniri şi de aceea mulţi sunt cei ce merg pe dânsa; iar alta suitoare şi îngustă şi puţini se află care să meargă pe ea. Calea largă e calea pierzării. Pe ea aleargă de zor două feluri de drumeţi: Lucifer, cu toată ceata lui de îngeri aruncaţi pe pământ şi toată „lumea" pe care o înşeală el.

Şi-i înşeală aşa că-i înţeapă cu acul plăcut al păcatului, care le amorţeşte sufletul o vreme, sau chiar toată vremea vieţii pământeşti. Aceştia pentru Dumnezeu sunt morţi, deşi lor li se pare că trăiesc, dar sunt numai trupuri.

Toţi aceştia, câtă vreme trăiesc, dar sunt morţi, neştiind de Dumnezeu, sunt cu îngerii cei răi împreună călători la iad pe calea pierzării. Aşa au călătorit toţi nepoţii lui Adam, mii de ani de-a rândul.

Dar Dumnezeu preamilostivul, din iubirea de oameni, a făcut totul din partea Sa, ca să-i întoarcă pe oameni din povârnirea pierzării într-o cale nouă, în calea mântuirii.

De aceea Fiul, a doua Faţă a lui Dumnezeu, S-a făcut Om desăvârşit - afară de păcat - şi ne-a arătat Cărarea. Prin urmare, calea mântuirii e chiar cărarea pe care a mers Dumnezeu însuşi ca om adevărat, făcându-ni-Se pildă întru toate şi dându-ne îndrăzneală…


CUPRINS:

CAPITOLUL I.
MÂNTUIREA: FAPTA MILOSTIVIRII LUI
DUMNEZEU

CAPITOLUL II
VRĂJMAŞII MÂNTUIRII:
- Lumea
- Trupul
- Diavolul


CAPITOLUL III
MÂNTUIREA: DAR ŞI LUPTĂ

CAPITOLUL IV
LEACURI PENTRU MÂNTUIRE
- Mărturisirea
- Dreptatea Lui Dumnezeu
- Smerenia izvorâtă din suferinţa necazurilor şi încercărilor
- Cenzura invidiei -Ascultarea

CAPITOLUL V
SPIRITISMUL: FĂRĂDELEGEA VORBIRII CU MORŢII
- Căderea în sfatul celui rău prin neascultarea de Dumnezeu
- Chipuri mincinoase de a cunoaşte adevărul
- Falsul tatălui minciunii şi hristoşilor mincinoşi

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0146 sec