Mănânc sănătos şi rămân tânăr

Mănânc sănătos şi rămân tânăr
Preț: 17,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2010
Pagini: 192
Format: 13x20
Categoria: Diete

DESCRIERE

Graţie dietei sale de succes, Michel Montignac s-a impus ca iniţiator al unei abordări revoluţionare în domeniul regimurilor de slăbit: pentru a scăpa de kilogramele nedorite, nu trebuie să ne supunem organismul unor cure drastice şi deloc eficiente à la longue, ci să ne reconsiderăm în mod fundamental obiceiurile alimentare.

Lucrarea de faţă se adresează persoanelor trecute de 50 de ani, conştiente că acum trebuie să se preocupe de starea lor de sănătate mai mult ca niciodată.

Este adevărat că speranţa de viaţă a crescut simţitor faţă de anii 1920, de pildă (şi asta deoarece ştiinţa medicală şi industria farmaceutică au făcut, într-adevăr, progrese inestimabile), dar la fel de adevărat este şi că lucrurile s-au degradat la nivelul calităţii vieţii. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că medicii şi oamenii de ştiinţă, în goana lor de a găsi tratamente eficace pentru multiplele boli nou-apărute, au uitat de factorul alimentar şi de postulatul care condiţionează supravieţuirea şi sănătatea oricărei fiinţe de calitatea hranei consumate. Michel Montignac ne arată cum putem preveni, dar şi ameliora, afecţiunile care apar în general odată cu vârsta, renunţând la tratamentele medicale excesive şi urmând, în schimb, un regim alimentar echilibrat, bazat pe criterii selective, dar nu restrictive.

Această carte vine să răspundă întrebărilor esenţiale pe care şi le pun toţi cei trecuţi de prima tinereţe, interesaţi să-şi gestioneze corect greutatea şi să se menţină într-o formă fizică şi intelectuală de invidiat: ce alimente asigură un aport optim de vitamine şi minerale, şi cum trebuie ele alese şi preparate? Cum se poate lupta eficient împotriva afecţiunilor cardiovasculare, digestive sau reumatismale, cum se poate întări sistemul imunitar şi preveni cancerul, prin intermediul unei alimentaţii sănătoase şi variate?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec