Managementul productiei de film

Managementul productiei de film
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 440
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

"De la scenariu pana la filmul terminat, cartea acopera aproape toate aspectele productiei unui film. Oferind detalii asupra structurilor de bussines si aspectele legale necesare unui producator independent, dilema cinematografie arta sau industrie este deslusita prin prisma economicului, unde filmul trebuie prezentat nu pe criterii artistice ci pentru a-si recupera costurile de productie si eventual a genera profit. Incercand sa demistifice secretele calculelor financiare creative, folosite mai ales de marile studiouri americane, cartea examineaza variatele aspecte ale generarii veniturilor si componentele de consum in productia de filme, incercand sa dezvaluie cititorului avizat sau profan, diferitele forme de finantare atat de specifice productei de filme si multitudinea de modalitati de calcul a profitului brut sau net in cinematografie, domeniu unicat financiar, care aduce atat de mari castiguri unor actori si da de lucru la atat de multi profesionisti.

Cartea deschide un drum nebatatorit la noi pana in prezent, cel al viziunii economice asupra productiei filmului, atat de necesara acum, intr-o lume in permanenta evolutie si schimbare, cand singurul nostru judecator ramane nemiloasa cenzura financiara.

Spicuiri din aprecieri de specialitate.

Domnul Lucian Pricop reuseste sa puna in pagina intr-un mod inspirat manualul de razboi al producatorului de film. Experienta indelungata a domniei sale in acest domeniu recomanda aceasta lucrare drept referinta pentru fiecare producator roman, incepator sau incercat deja in sala de cinematograf. Pentru ca filmul romanesc trece astazi cu usurinta granitele si castiga festivaluri importante, pentru ca productia internationala de film a adus numeroase «batalii» cinematografice in Romania in ultimii ani, aceasta carte este un ghid necesar fiecarui «general» de film care vrea sa castige toate luptele cu atentia si emotia spectatorilor din salile de cinema."

ANDREI BONCEA, Producator, Director general Studiourile Media Pro Pictures

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec