Mamă sănătoasă, bebeluş fericit Cum să mănânci sănătos când alăptezi

Mamă sănătoasă, bebeluş fericit Cum să mănânci sănătos când alăptezi
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-588-521-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 176
Format: 15,5x22
Categoria: Familia

DESCRIERE

„Am descoperit această preţioasă carte primăvara trecută, în timpul unei vizite obişnuite cu copiii la librărie. În timp ce frunzăream secţiunea dedicată părinţilor, cartea m-a captivat. Îmi alăptez copilul cel mic şi tocmai îmi frământam mintea cu zeci de întrebări cu privire la ceea ce mănânc, dacă mănânc îndeajuns ca să am lapte etc.

Annemarie Tempelman-Kluit, mamă a doi copii, ca şi mine, are un stil de a scrie care‑ţi dă impresia că stai de vorbă cu o prietenă, nu că citeşti o carte despre alăptare. Cartea este scrisă cu umor şi inteligenţă, dar ceea ce este cel mai important este că pe parcursul ei găseşti multe informaţii absolut necesare, precum miturile legate de alăptare, ce anume trebuie să eviţi, cum ar trebui să fie alcătuită dieta unei mame care alăptează, alimente organice etc.

Le-am vorbit despre carte tuturor prietenelor şi cunoştinţelor mele şi v-o recomand călduros şi vouă, mamelor care alăptează sau mamelor în devenire. E un dar minunat!“

Gwen
una dintre vizitatoarele site-ului www. yoyomama. caAnnemarie Tempelman-Kluit are o diplomă de limba engleză şi o atestare de online Publishing de la University of British Columbia. A lucrat ca Web Strategist pentru Simon Fraser University şi autor freelancer, cu contri­buţii la publicaţii precum Fashion Magazine, Greenhouse Canada, Georgia Straight. Este prima canadiană invitată la conferinţele anuale Disney Social Media Moms şi fondatoarea site-ului yoyomama, o comunitate online destinată mamelor care se bucură de un succes deosebit, fiind accesat de un număr record de solicitanţi.

Annemarie Tempelman-Kluit este fondatoarea yoyomama, o comunitate online care ţine la curent mamele cu toate informaţiile care le pot fi utile. Este considerată o adevărată specialistă în domeniul digital din Canada, a „digital mum“, cum este numită deseori. Activitatea ei nu se limitează însă la yoyomama, Annemarie lucrează pentru 24 Hours (Sun Media Corp), contribuie la realizarea unor emisiuni radio la CBC-BC Radio (Early Edition, On the Coast, BC Almanac), a scris o carte devenită bestseller, Healthy Mum, Happy Baby (publicată de Random House, 2007), a redactat secţiunea dedicată copiilor în cea mai recentă ediţie a Vancouver, Victoria and Whistler Colourguide şi contribuie cu articole la Family Jewels, blogul revistei Canadian Family. Datorită experienţei ei, a fost citată în numeroase articole din Globe şi Mail, a fost invitată să acorde interviuri la NBC şi Today’s Parent.

„Îmi place să fiu mamă, pentru că multe dintre lucrurile pe care le fac copiii mei îmi amintesc să mă opresc pentru câteva clipe din vârtejul vieţii şi să miros florile, în sensul propriu al cuvântului. Copiii văd lumea într-un mod cu totul diferit de noi, părinţii lor, iar să pătrunzi în intimitatea gândurilor lor este un lucru inegalabil şi fascinant. Acum, de când lucrez pe cont propriu, muncesc mai mult ca niciodată, dar am învăţat să-mi gestionez timpul în aşa fel încât copiii mei să nu-mi simtă lipsa. Nevoia te învaţă. Cred că este cel mai potrivit slogan pentru mine. După ce am terminat cartea Mamă sănătoasă, bebeluş fericit, mi-am dat seama că nu am putut include în ea tot ce aveam de spus, aşa că am înfiinţat, în chiar anul publicării ei, 2007, www. yoyomama. ca, un website şi un newsletter zilnic gratuit, trimis prin e-mail, adresat mamelor din Vancouver. Site-ul se adresează în principal mamelor care au copii nou-născuţi şi până la vârsta de 5 ani (dar nu numai), ajutându-le să păstreze legătura cu comunitatea în care trăiesc, să împărtăşească experienţe, realizări şi să înveţe să găsească echilibrul potrivit între serviciu, familie şi ele însele. Să fii mamă este un lucru extraordinar. Când devii mamă îţi schimbi, într-o oarecare măsură, părerea despre ceea ce înseamnă să fii femeie. Cele care lucrează trebuie să facă ceva care le place şi le interesează, pentru ca munca să le transmită o stare de bine, care să se poată răsfrânge apoi şi asupra copilului, când mama se întoarce acasă.

Ca mamă, e greu să găseşti reţeta ideală. Depinde ce priorităţi îţi stabileşti. Prin urmare, trebuie să cumpăneşti foarte bine lucrurile.

Ceea ce este însă cel mai important este să nu uiţi nicio clipă că şi tu eşti om, nu doar mamă sau o mamă care munceşte. Este foarte important să redescoperi persoana care erai înainte de a deveni mamă şi să o adaptezi la noul stil de viaţă.

Am de gând să mai scriu o carte, dar deocamdată îmi doresc ca yoyomama să răspundă unui număr cât mai mare de solicitări, iar mamele să ştie că au o prietenă în mine.“

Annemarie Tempelman-Kluit

Colecție: Să fii sănătos

Titlu original: Healthy Mum, Happy Baby: How to Feed Yourself When You’re Breastfeeding

Traducător: Ileana Achim

Copertă: Griffon and Swans, www. griffon. ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 176

Format: 15, 50 × 22, 00 cm

ISBN: 978-606-588-521-9

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1392 sec